1.11.17

Χρυσαυγίτες χτύπησαν 2 γυναίκες έξω από το Εφετείο, η 1 είναι συνήγορος πολ.αγωγής

Ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε και τραυμάτισε δυο γυναίκες έξω από το Εφετείο σήμερα το πρωί. Οι χρυσαυγίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη της οργάνωσης, όταν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τις δυο γυναίκες, η μία εκ των οποίων είναι η Ευγενία Κουνιάκη από την ομάδα δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οποία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.




Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.



Οι γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, όμως οι επιτιθέμενοι ήταν πιο γρήγοροι και κατάφεραν να τις χτυπήσουν. Η μία δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και η άλλη στο στόμα.



Έχουν γίνει 25 προσαγωγές χρυσαυγιτών στη ΓΑΔΑ, ύστερα από τις καταγγελίες των μαρτύρων και την επέμβαση της αστυνομίας.

Η δίκη διακόπηκε για τις 3 Νοεμβρίου, αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να βρίσκονται εισαγγελέας και ένας δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από όπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.