13.10.17

Αστυνομική έρευνα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ξεκινά έρευνα εις βάρος του ισχυρού παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, μετά τη σωρεία καταγγελιών εις βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ηθοποιών και γυναικών που συνεργάστηκαν μαζί του.
Αφορμή για την αστυνομική έρευνα ήταν άρθρο στην εφημερίδα New York Times, το οποίο πυροδότησε τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών, εξ αυτών πολλές διάσημες ηθοποιοί και σεναριογράφοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομική έρευνα εις βάρος του ξεκινά και η αστυνομία του Λονδίνου.
Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν είναι κάποιος τυχαίος παραγωγός. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής Miramax, ενώ δεκάδες ταινίες του να έχουν βραβευτεί με Όσκαρ, μεταξύ των οποίων «Τζάνγκο», «Pulp Fiction», «Οδηγός Αισιοδοξίας» και άλλες.
Εκτός από τεράστια οικονομική δύναμη και επιρροή στον χώρο του κινηματογράφου, διαθέτει γνωριμίες στις οποίες περιλαμβάνονται πρόσωπα της πολιτικής και των επιχειρήσεων.
Η υπόθεση για την οποία άρχισε η έρευνα χρονολογείται από το 2004, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν καταγγελίες παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού που χρονολογούνται έως και 20 χρόνια πριν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική δικαιοσύνη επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες της ηθοποιού Λουσία Έβανς, τις οποίες δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό «The New Yorker».
Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα το 2004, στη Νέα Υόρκη. Στο ίδιο άρθρο, υπάρχουν οι καταγγελίες ακόμη δύο γυναικών που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον παραγωγό.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και δηλώσεων διάσημων ηθοποιών, παραγωγών και σκηνοθετών, αλλά και πολιτικών προσώπων, τα οποία καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του Γουαϊνστάιν, ο οποίος χρησιμοποιούσε την οικονομική και επαγγελματική του ισχύ για να επιβάλλεται στις γυναίκες με τις οποίες είχε επαγγελματική συνεργασία, εξαναγκάζοντάς τες σε σεξουαλική επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.