19.10.17

Συγκέντρωση ακροδεξιών κατά θεατρικής παράστασης - Μαζί τους και ο πατέρας Κλεομένης [video]

Οι οργανώσεις Ιερός Λόχος, Πατριωτική Ένωση Πολιτών Ωραιοκάστρου και οι Φίλοι της Μονής Εσφιγμένου διαμαρτυρήθηκαν για το περιεχόμενο της παράστασης «Η ώρα του Διαβόλου», που ανεβαίνει στο θέατρο Αριστοτέλειον και προσπάθησαν να την διακόψουν. Απέτυχαν όμως...
Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν:

"ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ” Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10/2017 (Ν.Η) ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ… ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ π.ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ , ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…..ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ” Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ” ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ , Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.


ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ FERNANDO PESSOA ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ…. ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ….Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ…. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"

Από τη σελίδα στο Facebook της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ (15 Οκτωβρίου στις 10:43 π.μ.):

"Η ώρα του διαβόλου" βλάσφημη θεατρική παράσταση του μασόνος σατανιστή fernando pessoa παίζεται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειον.... βλασφημείται η Παναγία μας και ο τριαδικός Θεός… η παράσταση ξεκίνησε στις 11 Οκτώβρη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Οκτώβρη... χριστιανοί ορθόδοξοι αντισταθείτε στα σχέδια των αντίχριστων δυνάμεων.

Δείτε πληροφορίες σχετικά με την βλάσφημη παράσταση "η ώρα του διαβόλου" που ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των παραστάσεων την Κυριακή 22 Οκτώβρη στο θέατρο Αριστετέλειον στην Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης  η ώρα που ξεκινάει η παράσταση όλες αυτές τις μέρες είναι στις 21.30.

Πάρτε τηλέφωνο στο θέατρο, στο νούμερο 2310 250303 και διαμαρτυρηθείτε

Η υπόθεση της βλάσφημης παράστασης....

Ο πρωταγωνιστής υποδύεται τον διάβολο και τη γυναίκα (δυο ρολοι) και έχει το όνομα Μαρία.

Στο έργο ακούγεται ένα τραγούδι που επαναλαμβάνει την λέξη "σατάν¨".

Η Μαρία εμφανίζεται σε βίντεο σχεδόν γυμνή σε σχήμα εσταυρωμενου!!!!!!!

Πριν αρχισει το εργο ακουγεται το "πατερ ημων" σε πρωτο ενικο προσωπο και φυσικα αναφερεται στον πρωταγωνιστη (διαβολο) ωπου η μαρια γονατιζει και πλησιαζει να του φιλησει το χερι...

Ο διάβολος λέει ότι είναι αδελφός του Χριστού

Η Μαρία (το όνομα της Παναγίας) μένει ξαπλωμένη γυμνή επί σκηνής και ο διάβολος την πλησιάζει για να συνουσιασθεί μαζί της! (ήμαρτον κύριε)".

Συγγραφεας του βλάσφημου αυτού έργου είναι ο μασόνος σατανιστής fernando pessoa. (φωτό).....

@ Ως μυστικιστής, ο Πεσσόα ήταν ένας ενθουσιώδης με τον εσωτερισμό , αποκρυφισμό, ερμητισμό, την αριθμολογία και την αλχημεία. Μαζί με τον πνευματισμό και την αστρολογία, προσέδωσε επίσης προσοχή στον νεοπαγανισμό, τη θεοσοφία, τον ροσιτρουσιανισμό και το μασονισμό, που επηρέασαν έντονα το λογοτεχνικό του έργο.

Το ενδιαφέρον του για τον αποκρυφισμό οδήγησε τον Pessoa να ανταποκριθεί στον Aleister Crowley ( Μέγα Σαντανιστή ) και αργότερα τον βοήθησε να επεξεργαστεί μια ψεύτικη αυτοκτονία, όταν ο Crowley επισκέφθηκε την Πορτογαλία το 1930. [31] Ο Pessoa μεταφράζει το ποίημα του Crowley "Hymn To Pan" [32] στα πορτογαλικά και ο κατάλογος της βιβλιοθήκης της Pessoa δείχνει ότι κατείχε τα βιβλία Crowley Magick στην Θεωρία και την Πρακτική και Εξομολογήσεις.

O Pessoa έγραψε επίσης στο δόγμα του Crowley για το Thelema σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Moral.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
H παράσταση, “Η ώρα του Διαβόλου” με το Γιώργο Χρανιώτη και την Ευγενία Σαμαρά, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Αποστολόπουλου, το τολμηρό κείμενο του Πεσσόα, παρουσιάζεται σε μία παράσταση γεμάτη εντάσεις και ανατροπές. Από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον και για μόνο 10 παραστάσεις.

Ο Γιώργος Χρανιώτης ως Διάβολος και η Ευγενία Σαμαρά (που αναλαμβάνει στο νέο ανέβασμα το ρόλο της Μαρίας), «ορκίζονται» στον έρωτα, στο πάθος και στην αμφισβήτηση κάθε νόμου. Στη δεύτερη αυτή σεζόν της παράστασης, οι συντελεστές δίνουν μία νέα δυναμική στο έργο. Ανανεωμένη σκηνοθεσία, νέα visuals και φωτισμοί, πάντα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ομάδας.

«Μείνετε λοιπόν ήσυχοι. Διαφθείρω, είναι βέβαιο γιατί κάνω τους άλλους να φαντάζονται. Αλλά ο Θεός είναι χειρότερος, κατά μία έννοια τουλάχιστον, γιατί έπλασε το φθαρτό σώμα, το οποίο από αισθητική άποψη είναι πολύ καλύτερο. Τα όνειρα τουλάχιστον δε σαπίζουν. Παρέρχονται. Δεν είναι έτσι καλύτερα;»

Το 1989 έρχεται στο φως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα του σπουδαίου Πορτογάλου λογοτέχνη Φερνάντο Πεσσόα. Αποδίδεται στα νεανικά του χρόνια και πραγματεύεται ένα από τα αγαπημένα του θέματα: Τη σχέση του διαβόλου με τον κόσμο. Τί συμβολίζει αυτός ο παράξενος άντρας σε αυτήν την «ώρα» της συνάντησής του με τη Μαρία; Πού αρχίζει και πού τελειώνει η αλήθεια; Και ποια πραγματικά είναι αυτή η αλήθεια; Αν υπάρχει Θεός και Διάβολος είναι πράγματι εχθροί ή συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον; Πώς ένα τέτοιο ιδιαίτερο ζευγάρι, ο Διάβολος και η Μαρία του, αγγίζουν ιερά και ανίερα θέματα προτού πλησιάσουν ο ένας τον άλλον;

«Όλα είναι πιο μυστηριώδη από όσα πιστεύουμε. Όλα αυτά – ο Θεός, το Σύμπαν, εγώ- δεν είναι παρά ένα ψεύτικο κομμάτι της απρόσιτης αλήθειας.»

Ένα παιχνίδι λόγων και δράσεων σε μια «ώρα» διαφορετική, χωρίς τόπους, όρους, χρόνους ή ηθικές. Μία γνωριμία δύο διαφορετικών φαινομενικά κόσμων, με ουσιαστικό σκοπό την επικράτηση του ενός. Η αιώνια μάχη θρησκειών, φύλων, και θεωριών, βρίσκει στην παράσταση αυτή έδαφος για να ξεδιπλώσει μια ολόκληρη διαλεκτική πάνω σε μεγάλες αλήθειες. Την αλήθεια του Θεού, του ανθρώπου, του έρωτα. Σε ένα σκηνικό παιχνίδι χωρίς όρια, ο Διάβολος και η Μαρία του, ξεκινούν ένα παιχνίδι σαγήνης και υποταγής, χωρίς όρια. 13 εικόνες, 13 αλληγορικές και ταυτόχρονα αληθινές σκηνές σε μια «μάχη» ανάμεσα στον Άνδρα και τη Γυναίκα, το Θεό και τον Άνθρωπο, την Αλήθεια και το Ψέμα. Ο Πεσσόα δεν αφήνει περιθώρια λάθος ερμηνειών:

«Ο κόσμος είναι αυτό που βρισκόμαστε. Η σάρκα είναι αυτό που είμαστε. Ο Διάβολος είναι αυτό που επιθυμούμε.»

Οι δύο πρωταγωνιστές, σαν άγρια θηρία παίζουν χωρίς φραγμούς με «βαριές» έννοιες και δυσπρόσιτες αλήθειες. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επιβληθούν. Ο Διάβολος και όσα εκπροσωπεί και η Μαρία με ένα όνομα δυνατό και γεμάτο αναφορές. Και στο τέλος της Συνάντησης τους; Ένα παιδί; Σαρκασμός, ειρωνεία, γενναίο χιούμορ, φιλοσοφική διάθεση και σκηνική ένταση. Στην παράσταση, οι δύο πρωταγωνιστές περνούν από συνεχείς μυήσεις και μιμήσεις. Αλλάζουν ρόλους και «μανδύες» σε μια αναζήτηση, μεταφυσική αλλά και απόλυτα ρεαλιστική, της πραγματικής αλήθειας. Αν αυτή υπάρχει. Μια ώρα, σε μια νύχτα με φεγγάρι φυσικά, και όλα τα μαγικά συστατικά ενός παιχνιδιού αποπλάνησης και περιπλάνησης με στόχο… Την τελική επικράτηση…

*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γρηγόρης Αποστολόπουλος

Χορογραφίες: Σταύρος Βαρούσης

Σκηνικά: Γρηγόρης Αποστολόπουλος

Κοστούμια: Χιονίδης Man kind

Φωτισμοί: Αντώνης Σκορδίτης

Visuals: Κωνσταντίνος Πάσχος, Γρηγόρης Αποστολόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σμαρώ Αγγελακοπούλου

Φωτογραφίες: Γιώργος Κόγιας

Σχεδιασμός αφίσας: Νικόλας Μουστάκας

Παραγωγή: DADA ART & ΘΕΑ.ΜΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.