17.10.17

Λουκέτο στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής και στη Δράμα


Σειρά μετά το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, καθώς και τις τελευταίες αναταραχές στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της και υπόδικου, Νίκου Μίχου, έχει η διάλυση της τοπικής οργάνωσης Δράμας, υποβιβαζόμενη πλέον και επισήμως στο καθεστώς του ολιγομελούς «πυρήνα».
Σύμφωνα με τον κατάλογο των τοπικών οργανώσεων που δημοσιεύει η Χρυσή Αυγή στην επίσημη ιστοσελίδα και την εφημερίδα της, η τοπική οργάνωση Δράμας της ναζιστικής οργάνωσης διαλύθηκε, υποβιβαζόμενη πλέον και επισήμως στο καθεστώς του ολιγομελούς «πυρήνα». Όπως αναφέρει το Jail Golden Dawn, ήδη από το καλοκαίρι, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δράμας στη οδό Εθνικής Αμύνης 55 έχουν κλείσει.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Μπαντέμης, είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την επίθεση τάγματος εφόδου σε δύο γυναίκες ελληνικής καταγωγής από την Αλβανία στο Μεταξουργείο τον Οκτώβρη του 2011.

Τα τελευταία γραφεία της τοπικής οργάνωσης Δράμας εγκαινιάστηκαν τον Μάιο του 2014 με ομιλία του Χρήστου Κιτσόπουλου, υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Χ. Κιτσόπουλος, γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, αποχώρησε πριν από λίγες μέρες από την Χρυσή Αυγή, αφήνοντας αιχμές για την τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης. «Ο χώρος που βρέθηκα για μένα ήταν ένα σχολείο όπου γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους αγωνιστές και ανιδιοτελείς αλλά και ανθρώπους που εκφράζουν τα πιο ποταπά στοιχεία ενός ανθρώπου. Αυτοί οι τελευταίοι κατάφεραν να αλώσουν τον κομματικό μηχανισμό, να ανελιχθούν στο κόμμα και να εκδιώξουν αυτούς που μάτωσαν και αυτούς που άξιζαν πραγματικά, που αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς στην ουσία για την πατρίδα και όχι για προσωπικά οφέλη» είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι αναταραχές προέκυψαν γενικότερα στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής τον τελευταίο καιρό, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της και υπόδικου, Νίκου Μίχου, καθώς και σειρά στελεχών της οργάνωσης. Ο Ν. Μίχος έκανε λόγο για περιθωριοποίηση των παλιών από τους νέους εντός του κόμματος, ενώ δεν παρέδωσε την έδρα του στο κόμμα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.