21.10.17

Επίθεση στη Φαβέλα μετά την αντιφασιστική διαδήλωση

Ανακοίνωση της Φαβέλας για τα γεγονότα της Παρασκευής 20/10.
Το βράδυ της Παρασκευής 20/10 μετά το τέλος της μαζικής αντιφασιστικής πορείας στο κέντρο του Πειραιά, μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής καταδίωξε αντιφασίστες που συμμετείχαν στην πορεία, φτάνοντας μέχρι τη Φαβέλα.
Στο σημείο παράτησαν τις μηχανές και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο πεζοί, χωρίς επιτυχία, αφού η περιφρούρηση της Φαβέλας από τους ανθρώπους που βρισκόμασταν εκεί ήταν σε ετοιμότητα έχοντας ενημερωθεί για την καταδίωξη. Έτσι περιορίστηκαν στο να πετούν πέτρες προκαλώντας ζημιές σε Ι.Χ. κατοίκων της περιοχής και αποχώρησαν χωρίς να τολμήσουν να προσεγγίσουν.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πώς γίνεται ενώ ο Πειραιάς βρισκόταν το βράδυ της Παρασκευής σε πρωτοφανή αστυνομικό κλοιό, ένα μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου να πραγματοποιεί ανενόχλητο καταδίωξη από το κέντρο του Πειραιά μέχρι το Μικρολίμανο; Πώς εξηγείται η παρουσία του υπόδικου βουλευτή της χρυσής αυγής Ηλία Κασιδιάρη στο Noodle bar στο Μικρολίμανο, 100 μέτρα από τη Φαβέλα, όπου έτρωγε ταϊλανδέζικο (!), αμέσως μετά την επίθεση; Δε φάνηκε ύποπτο στις διμοιρίες που έφτασαν στο σημείο κατόπιν εορτής; Οι ερωτήσεις είναι φυσικά ρητορικές, αφού δεν έχουμε αυταπάτες για την αγαστή συνεργασία μπάτσων ναζί και μαφιών και για αυτό στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε ανάμειξη των ένστολων εντολοδόχων στη γειτονιά.
Στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, έχουμε καταστήσει σαφές εξαρχής με τον τρόπο λειτουργίας μας πως δεν επιθυμούμε να κάνουμε πολιτική με όρους μιλιταριστικούς ή
με όρους οπαδικού συνδέσμου, ούτε επιθυμούμε η ευρύτερη γειτονιά να αποτελεί πεδίο μαχών και συγκρούσεων. Ωστόσο θέλουμε να καταστεί επίσης σαφές ότι τις ώρες που ο χώρος είναι ανοιχτός φασίστες και νεοναζί θα μπορούν να βλέπουν της είσοδό του μόνο με κιάλια. Η Φαβέλα θα συνεχίσει να αποτελεί ανοιχτό και ασφαλή τόπο, ακηδεμόνευτης πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης στον Πειραιά. Οι ναζί και οι υποστηρικτές τους θα συνεχίσουν να αποτελούν την πιο αηδιαστική μερίδα της ανθρώπινης κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.