12.10.17

Με "υπογραφή" η χρυσαυγίτικη επίθεση κατά της ΠΕΝΕΝ

Επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά καταγγέλλει το ναυτεργατικό σωματείο. Ειδικότερα, όπως περιγράφει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντ. Νταλακογεώργος, ήταν γύρω στις 4, ξημερώματα Τετάρτης, όταν δύο μέλη του σωματείου που κολλούσαν αφίσες για την επικείμενη εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ για την Οκτωβριανή Επανάσταση δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα 10-12 ατόμων με μηχανές έξω από τον Οίκο Ναύτη στον Πειραιά.

Οι δράστες απαίτησαν από τους δύο αφισοκολλητές να φύγουν κι όταν εκείνοι αρνήθηκαν, επιτέθηκαν χτυπώντας τον έναν στα πλευρά και στο στομάχι.

«Μετά διαπιστώσαμε ότι είχαν καταστρέψει τις αφίσες που είχαμε ήδη τοιχοκολλήσει στο κέντρο του Πειραιά», λέει ο κ. Νταλακογεώργος και για του λόγου το αληθές η ΠΕΝΕΝ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το κέντρο του Πειραιά, όπου εικονίζονται οι αφίσες της συγκεκριμένης εκδήλωσης να έχουν βαφτεί με κόκκινο σπρέι.

Και η καταστροφή των αφισών φέρει και την υπογραφή του δράστη, δηλαδή το όνομα της Χρυσής Αυγής, και τον περιβόητο «μαίανδρο», το σύμβολο που η ναζιστική οργάνωση χρησιμοποιεί ως υποκατάστατο της σβάστικας.


Η καταστροφή των αφισών της ΠΕΝΕΝ στο κέντρο του Πειραιά φέρει την υπογραφή της Χρυσής Αυγής |
Αλλά διαθέτουμε και ένα ακόμα ντοκουμέντο, που μας το έχει δώσει, ως συνήθως, η ίδια η Χρυσή Αυγή. Χθες το πρωί ο Πυρήνας της οργάνωσης στον Πειραιά επιβεβαίωσε με ανάρτηση στον ιστότοπό του την εξόρμησή του το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Πειραιά, γράφοντας ότι «την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, μετά την καθιερωμένη λειτουργία των γραφείων μας, κλιμάκιο της νεολαίας της Τ.Ο. Πειραιώς πραγματοποίησε ακτιβιστική δράση στην περιοχή της Δραπετσώνας και στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά την εξέλιξη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας. Η πολιτική δράση και ο ακτιβισμός είναι το ισχυρότερο όπλο μας!».


Από την εξόρμηση του Πυρήνα Πειραιά της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης |

Μάλιστα έχει αναρτήσει και φωτογραφίες, στις οποίες οι χρυσαυγίτες εικονίζονται να βάφουν με κόκκινο και μαύρο σπρέι στους τοίχους το όνομα και το σύμβολο της οργάνωσής τους.

Στις φωτογραφίες αυτές ξεχωρίζει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, Νεκτάριος Σαλούφας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την επίθεση της οργάνωσης στις 15/9/2012 σε βάρος μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.

«Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καλώντας «τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής».

Του Γιάννη Μπασκάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.