21.10.17

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας- Νεάπολη Συκιές

Γραφει η Νατάσσα Αργυράκη


Η πρώτη επίσημη κατάληψη σχολείου από Χρυσαυγίτες μαθητές πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο 2ο ΓΕΛ του Δήμου Νεάπολης Συκεών. Η κατάληψη αυτή έγινε βασικά από 10 –το πολύ- μαθητές του σχολείου με αιτήματα που υποτίθεται αφορούν εθνικά ζητήματα για τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και αναφερόμενοι σε σχολικές ελλείψεις. Η ίδια δε η χειρόγραφη ανακοίνωση ήταν μια κατά λέξη αντιγραφή από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».  (http://www.efsyn.gr/arthro/sholiki-katalipsi-mehrysaygitiko-skonaki

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών έχει τεράστια ιστορία αντιφασιστικών και δημοκρατικών αγώνων και ήταν ένας από τους δήμους που υποδέχτηκε με μεγάλη προθυμία τα προσφυγόπουλα από τη Συρία. Οι πρώτες αντιδράσεις γονέων και καθηγητών ήταν να καταδείξουν το φαινόμενο και να προειδοποιήσουν για περαιτέρω δράσεις της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι ίδιοι οι καθηγητές μάλιστα μιλούν για υποκινούμενη δράση από τη Χρυσή Αυγή, ενώ οι μαθητές μιλούν για αυθαίρετη απόφαση 5,10 ατόμων και δηλώνουν πως το 15μελές του σχολείου δεν συναίνεσε στην απόφαση για κατάληψη με αυτά τα αιτήματα.
Είναι γνωστό πως η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να παρέμβει στους μαθητές και στα σχολεία και να χρησιμοποιήσει τα αισθήματα αγανάκτησης και την διάθεση για αλλαγή της κοινωνίας που νιώθουν οι μαθητές, δηλητηριάζοντας τα με μίσος, ξενοφοβία και ρατσισμό. Η Χρυσή Αυγή μας διδάσκει να μισούμε το διαφορετικό, είτε μιλάμε για εθνικές διαφορές είτε για φυλετικές, και η κοινωνία που ονειρεύεται είναι η κοινωνία που ονειρευόταν ο Χίτλερ, μια κοινωνία φτιαγμένη για λίγους, με φτώχεια και δυστυχία για τους πολλούς. Απέναντι στο μίσος, απαντάμε με αλληλεγγύη και δράσεις προκειμένου κανένας Χρυσαυγίτης να μην μπορεί να καταπατάει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και να μας δηλητηριάζει με ρατσισμό. Έξω οι φασίστες από κάθε σχολείο και κάθε γειτονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.