7.10.17

Η Εκκλησία Στέλνει Εξώδικα Επειδή «Υπάρχουν Ιερείς που Είναι Ομοφυλόφιλοι και το Κρύβουν»

Είναι γνωστό ότι στην Εκκλησία της Ελλάδας δεν αρέσει η ομοφυλοφιλία, μάλλον επειδή πιστεύει ότι οι γκέι, οι λεσβίες και οι διεμφυλικοί, θα καταλήξουν στο πιο καυτό καζάνι της κόλασης, μακριά από την αγκαλιά του Χριστού. 

Η θρησκευτική ηγεσία της Ελλάδας δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει ακόμη μία φορά τις ομοφοβικές απόψεις της, αυτήν τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου για την Κεντροαριστερά, Γιάννη Ραγκούση, που σε συνέντευξή του στο περιοδικό της LGBTQ κοινότητας, το «Antivirus», είπε ότι έχει συναντήσει «εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».
«Για την Εκκλησία, είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι κι αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα, υποστηρικτικά. Γιατί, αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτήν τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».

Το εξώδικο της Εκκλησίας

Φυσικά, η Εκκλησία θεώρησε πολύ προσβλητική τη δήλωση και αποφάσισε να στραφεί κατά του Γιάννη Ραγκούση, στέλνοντάς του εξώδικο την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Μέσα από το εξώδικο, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά από από τον κ. Ραγκούση να καταθέσει εντός πέντε ημερών στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το εξώδικο, «ο κ. Ραγκούσης θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

O Γιάννης Ραγκούσης απάντησε το εξής: «Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό μου».
Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι η αντίδραση της Εκκλησίας, ούτε η απέχθειά της προς απόψεις που δεν της αρέσουν. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πόσο μακριά από τις αντιλήψεις του μέσου πολίτη βρίσκεται η Εκκλησία, που δεν καταλαβαίνει από ανθρώπινα δικαιώματα και πιστεύει ότι δεν είμαστε όλοι μας ίσοι ενώπιον του θεού.
Γραφει:Θοδωρης Χονδρογιαννος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.