11.10.17

Η «Αρχή του Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής δια στόματος Μίχου


Με νέες δηλώσεις του ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής και υπόδικος στη δίκη της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει επί της ουσίας τον προσωποπαγή χαρακτήρα της οργάνωσης, για τον οποίο έχουν μιλήσει κομβικοί μάρτυρες στη δίκη, κάνοντας λόγο για «Αρχή του Αρχηγού».

Μετά τις πρόσφατες αναταραχές στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής έπειτα από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της και υπόδικου, Νίκου Μίχου, κάνοντας λόγο για περιθωριοποίηση των παλιών από τους νέους εντός του κόμματος, νέες δηλώσεις του έρχονται να ρίξουν «λάδι στη φωτιά» στις σχέσεις του με την οργάνωση, καθώς επί της ουσίας από αυτές επιβεβαιώνεται η «Αρχή του Αρχηγού».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Μίχος επιβεβαιώνει πλήρως τον προσωποπαγή χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η τελική απόφαση σε καθετί είναι του Μιχαλολιάκου». Πρόκειται για πανηγυρική επιβεβαίωση της «Αρχής του Αρχηγού», για την οποία μίλησαν κομβικοί μάρτυρες στη δίκη της οργάνωσης, με τελευταίο τον δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών» Δημήτρη Ψαρρά.

Ο Δημήτρης Ψαρράς είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, τον Νίκο Μιχαλολιάκο «ισόβιο» Αρχηγό της οργάνωσης που είναι εγκληματική από το ξεκίνημά της, ενώ αποκαλύπτοντας το αυθεντικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής απέδειξε τη στρατιωτική δομή, την κάθετη ιεραρχία της οργάνωσης, αλλά και την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της που βασίζεται στην Αρχή του Αρχηγού, το οποίο αποτελεί μετάφραση του χιτλερικού «Führerprinzip».


https://www.thepressproject.gr/article/118003/I-Arxi-tou-Arxigou-tis-Xrusis-Augis-dia-stomatos-Mixou



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.