8.10.17

Οι Δολοφονικές Επιθέσεις σε Πακιστανούς Εργάτες στον Ασπρόπυργο Συνεχίζονται

Πενταμελής ομάδα επιτέθηκε με σιδηρογροθιές κατά δυο μεταναστών εργατών την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν.


Στις 14 Μαΐου, 30 άτομα επιτέθηκαν σε πακιστανούς εργάτες γης στην Γκορυτσά Ασπροπύργου τραυματίζοντας τους και στέλνοντας έναν στον νοσοκομείο. Τότε, μιλούσαμε για την «Κου Κλουξ Κλαν» του Ασπροπύργου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωνε πως: «δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την παραμικρή περίπτωση βιαιοπραγίας από ακραία στοιχεία σε οποιονδήποτε μετανάστη». Σήμερα, οι επιθέσεις συνεχίζονται. 
Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας :«Σε οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών εργατών γης προχώρησε σήμερα Σάββατο 7/10 στις 5 μμ ένα τάγμα εφόδου φασιστοειδών στη Γκορυτσά Ασπροπύργου. Η πενταμελής ομάδα των φασιστών επιτέθηκε με σιδηρογροθιές κατά δυο μεταναστών εργατών την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν. Οι τρεις κύκλωσαν τον Ασφάκ Μαχμούντ και άρχισαν να του καταφέρνουν δολοφονικά χτυπήματα στο πρόσωπο ενώ οι άλλοι δυο πλησίασαν τον Βακάς Χουσείν». Την ώρα της επίθεσης όπως και στις προηγούμενες ρατσιστικές επιθέσεις έβριζαν φωνάζοντας «Βρώμικοι Πακιστανοί. Που θα τρέξετε για να φύγετε τώρα;»
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ οι δράστες ήταν γνωστοί στα θύματα, αφού σε διαδηλώσεις στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά τον περασμένο Μάη και Ιούνη είχαν παρουσία μαζί με τη Χρυσή Αυγή που επιτέθηκαν σε μετανάστες και αντιφασίστες. Όπως καταγγέλλεται γυρνούσαν διαρκώς με ποδήλατα στο χώρο και οι ίδιοι μετά τα γεγονότα πήγαν στο χώρο εργασίας και φωτογράφιζαν τους μετανάστες εργάτες για να τους τρομοκρατήσουν. Όπως φαίνεται δεν έμειναν στις απειλές αλλά προχώρησαν σε επιθέσεις. 

«Να παραπεμφθούν οι φασίστες…Πριν θρηνήσουμε ένα νέο Σαχζάτ Λουκμάν».

«Αυτή η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την καταδίκη του Κασιδιάρη για την πρόσκληση σε επιθέσεις κατά των Ρομά στη περιοχή όταν τους είχε αποκαλέσει σκουπίδια. Η υπόθεση της φασιστικής ομάδας των χρυσαυγιτών της Γκορυτσά Ασπροπύργου πρέπει να πάρει τέλος με την σύλληψη όλων και την άμεση παραπομπή για δίκη», επισημαίνει η «Κίνηση Ενωμένοι στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας είναι γνωστή στις Αρχές εδώ και μήνες. Παρόλο που είναι γνωστές οι επιθέσεις, συνεχίζονται ανεμπόδιστα οι δράσεις και οι βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστών της περιοχής. Τον περασμένο Μάιο σε σχετική ερώτηση που είχε κάνει το VICE στον Νίκο Τόσκα είχε σχολιάσει για τις επιθέσεις στην Γκορυτσά Ασπροπύργου πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την παραμικρή περίπτωση βιαιοπραγίας από ακραία στοιχεία σε οποιονδήποτε μετανάστη». Δεν έχει συλληφθεί ακόμη κανείς για τις επιθέσεις. 
Όπως υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ αναφερόμενη και στα παλιότερα πογκρόμ «Η εισαγγελική έρευνα χρειάζεται να ολοκληρωθεί και να παραπεμφθούν οι φασίστες πριν θρηνήσουμε ένα νέο Σαχζάτ Λουκμάν.Η Χρυσή Αυγή είναι αντιμέτωπη με την δίκη όπου αποκαλύπτονται με τρανταχτά στοιχεία από τους μάρτυρες πως οι επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών, συνδικαλιστών ήταν κεντρικά οργανωμένες και καθοδηγημένες από τον ηγετικό πυρήνα και είχαν ορμητήρια τα Γραφεία τους. Οι συλλήψεις των χρυσαυγιτών μετά τις επιθέσεις κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης στον Ασπρόπυργο έδειξε ποιοι οργανώνουν τις επιθέσεις άλλοτε με κουκούλες ως Κου Κλουξ Κλάν και άλλοτε χωρίς».
Γραφει: Άννα Νίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.