19.10.17

Αθώος ο Μάριος Ν. που δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ στις 18 Δεκεμβρίου του 2015

Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον νεαρό Μάριο Ν. που δέχτηκε μαζί με τον αδερφό του την αναίτια επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ το απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου του 2015 καθώς πήγαιναν στην αντιπολεμική πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τα δύο αδέρφια, ο Γιάννης Ν. και ο Μάριος Ν., μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ συνελήφθησαν αφού πρώτα δέχτηκαν τα χτυπήματα των αντρών των ΜΑΤ ενώ ακόμη δύο φοιτήτριες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένες από γκλομπ. Ο Μάριος που ήταν τότε ανήλικος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση ενώ ο Γιάννης  οδηγήθηκε στην εισαγγελία χωρίς την παρουσία συνηγόρου. Κρατήθηκε στο δικαστήριο για 3 μέρες ενώ και οι δύο φοιτητές κατηγορήθηκαν με κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, επιπλέον δε στον ένα εξ' αυτών και η κατηγορία της απόπειρας απελευθέρωσης του κρατουμένου αδελφού του μέσα από κλούβα με 30 άνδρες των ΜΑΤ.
Στην σημερινή δίκη ο Μάριος Ν. (ο Γιάννης Ν. δικάζεται την Τετάρτη 29 Νοέβρη) απαλλάχτηκε απ`όλες τις κατηγορίες. Στο πλευρό του βρέθηκε πλήθος αλληλέγγυων φοιτητών και οργανώσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Οι συλληφθέντες αγωνιστές κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στους αστυνομικούς που τους κακοποίησαν. Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, όχι μόνο δεν ασκήθηκαν αυτεπάγγελτα διώξεις για βεβαιωμένο ξυλοδαρμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ψευδή βεβαίωση σε βάρος 2 αστυνομικών όπως προβλέπεται, αλλά οι μηνύσεις παραμένουν στο συρτάρι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.