16.9.17

Μάρτυρας: Η Χ Αυγή θέλει κατάργηση του κοινοβουλευτισμού, όπως στη ναζιστική Γερμανία

Γραφει η Δανάη Κισκήρα Μπαρτσωκα

«Η ιδεολογία της είναι ξεκάθαρα ο εθνικοσοσιαλισμός», είπε το πρώην μέλος και επιστημονικός συνεργάτης της Χ. Αυγής στη Βουλή, Ηλίας Σταύρου


  • Συνεχίστηκε για 180η ημέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • Κατέθεσε το πρώην μέλος της οργάνωσης και επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος στην Βουλή, Ηλίας Σταύρου
  • Δεν είχαμε αγκυλωτό σταυρό στα γραφεία, θα ήταν αυτοκτονικό, αλλά ορκιζόμασταν με την σημαία του Γ’ Ράιχ από πίσω
  • Ο αρχηγός είναι το ανώτερο πρόσωπο στην Χρυσή Αυγή, η φωνή του αίματος
  • Το λαμπρό κράτος για τη Χ.Α. είναι το λαμπρό κράτος της Γερμανίας του 1937
Ο στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η εγκαθίδρυση «μονοκομματικού κράτους με κατάργηση του κοινοβουλευτισμού κατά τα πρότυπα της ναζιστικής Γερμανίας» ανέφερε στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση το πρώην μέλος και επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος στην Βουλή, Ηλίας Σταύρου.
Ο Σταύρου κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα «εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα», που είχε στρατηγική στόχευση την κατάργηση του πολιτεύματος μέσω «εκλογής 180 βουλευτών που θα αλλάξουν το Σύνταγμα», το οποίο μεριμνά ώστε να έχει «διείσδυση στην αστυνομία και τον στρατό», να «έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία γιατί έχει συνεκτικό ρόλο» και γι’ αυτό «να είναι κοντά στις απόψεις μας οι μητροπολίτες».
Πρόεδρος: Ποια είναι η ιδεολογία της ΧΑ;
Μάρτυρας: Ξεκάθαρα ο εθνικοσοσιαλισμός.
Πρόεδρος: Από πού προκύπτει;
Μάρτυρας: Από τα έντυπα της Χ.Α., ειδικά τα παλαιότερα, με τον Ρούντολφ Ες, τη νεκροκεφαλή, του 1983, τα έχω ακόμα. Προτού ο εθνικοσοσιαλισμός γίνει λαϊκός εθνικισμός, και αυτά τα νεόκοπα πράγματα.
Πρόεδρος: Μήπως είναι αλλαγή ιδεολογίας;
Μάρτυρας: Το αποκλείω, Ο Μιχαλολιάκος έλεγε τους κομμουνιστές «δηλωσίες», δεν θα γινόταν αυτός. Όχι μόνο παλιά, τεύχος της Χ.Α. του Ιουνίου του 2007, επίσημο έντυπο που δείχνει να χαιρετά ναζιστικά και λέει «62 χρόνια μετά», 1945-2007. Επίσημο έντυπο της Χ.Α., όχι φίλα προσκείμενες.
Ο Σταύρου δεν άφησε κανένα περιθώριο για τα ιδεολογικά «πιστεύω» της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως ο ίδιος, τότε οπαδός της ναζιστικής ιδεολογίας και σήμερα ακροδεξιός, όπως είπε,
ορκίστηκε πλήρες μέλος της οργάνωσης στις 21.12. 2011 «στο όρος Φαλακρό, κάτω από το υψωμένο λάβαρο του Γ’ Ράιχ και τραγουδήσαμε ένα συγκεκριμένο ύμνο, “το ορθό το λάβαρο”». 
Όπως υποστήριξε,
«δεν είχαμε αγκυλωτό σταυρό στα γραφεία, θα ήταν αυτοκτονικό, αλλά ορκιζόμασταν με την σημαία του Γ’ Ράιχ από πίσω».
«Έλεγαν τότε (σ.σ. το 2009) “Ο δικός μας εθνικισμός είναι ο εθνικισμός του αίματος, διαφέρει από τη δεξιά” Οι Ιταλοί Φασίστες μπορούν να δεχθούν ένα μιγά, Η Χ.Α. όχι… Το φυλλάδιο έλεγε ότι το λαμπρό κράτος για εμάς είναι το λαμπρό κράτος της Γερμανίας του 1937. Για να σε προτείνει κάποιος να περάσεις πυρήνα, δε θα προτείνει κάποιον άσχετο. Αν εγώ πάω και πω “Είμαι Έλληνας εθνικιστής και μισώ τους Ναζί, που επιτέθηκαν στην Ελλάδα” δε θα μου έλεγαν να γίνω μέλος».
Πρόεδρος: Η βία κατά ποιων στρεφόταν;
Μάρτυρας: Κατά των εχθρών της φυλής, μιγάδες –γιατί η μίξη του λευκού με το μαύρο θεωρείται έκτρωμα– αναρχικούς. Με τους Αλβανούς δεν είχε θέμα, γιατί η ΧΑ θεωρεί ότι ανήκουν στη λευκή φυλή.
Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε κάθετη δομή της Χρυσής Αυγής με οργανώσεις και ιεραρχία που καταλήγουν στον αρχηγό, ο οποίος «είναι το ανώτερο πρόσωπο στην Χρυσή Αυγή, η φωνή του αίματος. Ο Φύρερ παράγει Δίκαιο, όπως είπε και ο Καρλ Σμιτ». Τόνισε, δε, απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ότι, κατά την εκτίμηση του, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι «ο Λαγός στη Νίκαια αν αυτό μπορεί να πάρει έκταση στα Μέσα και δεν αρέσει στον αρχηγό. Δεν θα το κάνει αν δεν αρέσει στον αρχηγό». 
Επίσης, είπε ότι την επομένη της δολοφονίας, αυτό που άκουσε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ήταν πως «κάποιος δικός μας έφαγε έναν αναρχικό» και ότι είδε μία ανακοίνωση που ετοίμαζαν, στην οποία ουσιαστικά έλεγαν «εμείς δεν ξέρουμε, είναι οπαδικά».
Πρόεδρος: Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν μια σειρά από έκνομες δραστηριότητες. Εσείς πιστεύετε ότι έγιναν με πρωτοβουλία ή εντολή;
Μάρτυρας: Από τη δική μου εμπειρία, δεν είναι δυνατόν μια ενέργεια, όπως ας πούμε αυτή στο Μεσολόγγι, μέσω της οποίας το κόμμα θα βγει στα ΜΜΕ και θα χάσει ψήφους, δεν είναι δυνατόν να το κάνει χωρίς να έχει πάρει άδεια. Μιλάω για την εκτίμησή μου, όχι με τη γνώση. Μέσα σε ένα κόμμα με στρατιωτικού τύπου δομή, τίποτα δε μπορεί να γίνει χωρίς εντολή ή να έχει λάβει άδεια.
Αν κάνεις μια έκνομη δραστηριότητα, χωρίς εντολή του κόμματος θα έχεις συνέπειες. Αν κάποιος χτυπήσει αλλοδαπό και συλληφθεί, θα γινόταν μια δημόσια επίπληξη προς τα έξω. Στη πράξη ο επικεφαλής θα σου έλεγε«Καλά έκανες ρε μαλάκα, αλλά μην τα κάνεις αυτά, να προσέχεις, καταλαβαίνω ότι σου βγαίνει μίσος».
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι άρχισε να αποστασιοποιείται σταδιακά από τη Χρυσή Αυγή όταν, στο πλαίσιο του ρόλου που του ανατέθηκε στη Βουλή, κατάλαβε πως οι επιθέσεις και άλλες «έκνομες ενέργειες» δεν γίνονταν από «περιθωριακά κομμάτια» του κόμματος, όπως πίστευε: «Δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά… τα ξέρει η ηγεσία και συμμετέχει». 
Ο κ. Σταύρου ανέφερε πως, αφού έστειλε επιστολή παραίτησής του από επιστημονικός σύμβουλος, τον Ιούνιο του 2013, στον αρχηγό του κόμματος, και μετά την αρνητική απάντηση που έλαβε από την Ουρανία Μιχαλολιάκου, άλλαξε άρδην η συμπεριφορά όλων των στελεχών της οργάνωσης απέναντι του.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης τού είπε πως «δεν είναι η πιο σοφή επιλογή να φύγεις από το κόμμα», ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος τον προειδοποίησε ότι «όποιος φεύγει από το κόμμα, τον τρώει η μαρμάγκα», ενώ ο Νίκος Κούζηλος του επέστησε την προσοχή λέγοντάς του «πρόσεχε τις κινήσεις σου, άνθρωποι είμαστε, ατυχήματα παθαίνουμε».
«Μαζεύω τα πράγματά μου και πάω στη Βέροια. Και με βλέπει ένα στέλεχος της Χ.Α. και μου λέει “Πούστη, είσαι τελειωμένος”. Υπήρχαν απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, και στη μητέρα μου που ήταν με εγκεφαλικό και στη γυναίκα μου που ήταν έγκυος».
Πρόεδρος: Δε βγάζει νόημα αυτό, αφού σας άφηναν να βγάζατε ομιλίες.
Μάρτυρας: Ποιος να πάει να μιλήσει; Οι περισσότεροι στη Χ.Α. είναι αγράμματοι.
Σύμφωνα με τον Σταύρου, η Χρυσή Αυγή απορρίπτει τον Χριστιανισμό γιατί «δεν ταιριάζει σε εμάς το “όταν σε χτυπούν γύρνα και το άλλο μάγουλο”. Μας έλεγαν, ωστόσο, να έχουμε καλές σχέσεις με την Εκκλησία».
«Μας έλεγαν ότι ο εθνικοσοσιαλισμός απορρίπτει τον Χριστιανισμό. Εδώ ο Γερμενής, τραγουδάει ένα τραγούδι που λέει “τον γαμημένο Χριστό, η πουτάνα η Παναγία, η σάπια εκκλησία» και μετά πήγε κι έκανε το σταυρό του. Το είδα αυτό και λέω “τι βλέπω!”»
Επίσης, ο Σταύρου σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή, πλην των στοιχείων, φωτογραφιών και βίντεο για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κομμουνιστές και άλλους ιδεολογικούς αντιπάλους της, κρατά υλικό και για μέλη και στελέχη της.
«Στην οργάνωση υπάρχει ομερτά…».
Ακόμη, είπε πως εντός της οργάνωσης υπήρχαν και χρησιμοποιούνταν κάμερες με τη μορφή μενταγιόν, ρολογιών και ζωνών και πρόσθεσε «Κάπως έτσι εικάζω πως βιντεοσκοπήθηκε ο Μπαλτάκος… Δεν λέω ότι φορούσε ο Κασσιδιάρης».
Αναφερόμενος στον ναζιστικό χαιρετισμό των Χρυσαυγιτών,  υποστήριξε ότι στα μη μέλη της οργάνωσης
«λέγαμε ότι είναι του Μεταξά… Της 21ης Απριλίου… Καμία σχέση. Τα λέγαμε για να πάρουμε ψήφους από ακροδεξιούς. Εμείς όταν χαιρετούσαμε ναζιστικά, τον Αδόλφο Χίτλερ είχαμε στο νου μας, τον Ρούντολφ Ες, όχι τον Αριστοτέλη, ούτε τον Μεταξά».

Πηγη: http://net.xekinima.org/martyras-i-x-avgi-thelei-katargisi-tou-koino/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.