19.9.17

Παναγιώτης Φύσσας:«Ο δολοφόνος σπίτι του και ο γιος μου λιώνει στο χώμα»


Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα μίλησε στην κάμερα του euronews για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τον φασισμό και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της πορείας μνήμης.

«Αυτό που συνέβη στον Παύλο πρέπει να λειτουργήσει ως μια υπενθύμιση στο λαό. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνάει πρέπει πάντα να αγωνίζεται, πρέπει ο λαός να συνειδητοποίησει τι σημαίνει φασισμός», ανέφερε ο Παναγιώτης Φύσσας που χαρακτήρισε άδικη την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά και των υπολοίπων προφυλακισθέντων μελών της Χρυσής Αυγής.


Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι
«Δεν περίμενα ποτέ ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα είναι σήμερα σπίτι του, ενώ ο γιος μου λιώνει στο χώμα. Ο νόμος αυτός είναι άδικος και πρέπει να αλλάξει. Θέλουμε να τελειώσει η δίκη το συντομότερο δυνατό και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι», επισήμανε ο Π. Φύσσας.

Προκλητική η στάση της αστυνομίας
Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας, όταν ξέσπασαν οι πρώτες αψιμαχίες ομάδας νεαρών με τις δυνάμεις καταστολής κι έσπευσε προκειμένου να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης, ζητώντας από όλους να μην αμαυρώσουν την εκδήλωση μνήμης.

Ωστόσο επέρριψε ευθύνες και στις δυνάμεις καταστολής για τα επεισόδια, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους προκλητική:

«Πάντα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να χαλάσουν τις πορείες. Δεν θέλω φασαρίες. Αυτή η πορεία δεν γίνεται για αυτό. Πήγα εκεί να προλάβω κάτι. Μπορεί και να είναι κάποιο τέχνασμα της αστυνομίας, να προκαλούν δηλαδή με τον τρόπο τους. Πιστεύω ότι ήταν προκλητική η στάση των αστυνομικών. Όταν πλησιάζουν κοντά προκαλούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.