22.9.17

Απολογισμός Επετείου Μνήμης για τον Παύλο

Στις 18/9, επέτειο των 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου, σε αρκετές πόλεις σημειωθήκαν πορείες και εκδηλώσεις μνήμης, εκδηλώσεις κατά του φασισμού. Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών βρεθήκαν στο Κερατσίνι, τόπο της δολοφονίας, την μέρα αυτή για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου, περπατώντας στους δρόμους του Πειραιά- διαδηλώνοντας κατά του φασισμού και της Χ.Α. 

Η πορεία, που ξεκίνησε από το μνημείο, πέρασε μέσα από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα για να καταλήξει στο Καστράκι διασχίζοντας την ακτή Κονδύλη στο λιμάνι του Πειραιά.
Εν συνεχεία, ακολούθησε η συναυλία με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?» με την συμμετοχή καλλιτεχνών που με τα τραγούδια τους συνέβαλαν στα μηνύματα της μέρας και κράτησαν ψηλά τον παλμό
Ενδιάμεσα από τις μπάντες προβλήθηκαν βίντεο με στοιχεία από την δίκη, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού. Για εμάς η μαζική παρουσία του κόσμου, νέων ανθρώπων, oικογενειών και ηλικιωμένων στην πορεία και στην συναυλία, απέδειξε ότι στον αγώνα κατά των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής δεν είμαστε μόνοι. Όμοια και η δικαστική μάχη κατά των νεοναζί, που μπαίνοντας στην τελική της ευθεία, μπορεί να αποτελέσει επίκεντρο ενδιαφέροντος και συσπείρωσης όλης της κοινωνίας. 
Την ημέρα αυτή είδαμε για άλλη μία φορά και τον γνωστό ρόλο συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης. Αντί να παρουσιάσουν εικόνες από την μεγάλη ειρηνική πορεία και την συναυλία, επικεντρώθηκαν σε καταδικαστέα από όλους επεισόδια, που δεν είχαν να κάνουν ούτε με τον κόσμο που συμμετείχε στην πορεία, ούτε με τη διοργάνωση, ούτε με τους φορείς και τις συλλογικότητες που συμμετείχαν. Η πρακτική αυτή, εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο ελεγχόμενης πληροφόρησης, ομοίως ως προσπαθούν να απαξιώσουν τη δίκη, με τη μη ανάδειξη των καταθέσεων των μαρτύρων και των στοιχείων που ανακύπτουν στη διαδικασία. 
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους στάθηκαν δἰπλα μας, είτε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας είτε βοηθώντας μας στην υλοποίηση του με κάθε τρόπο, αυτή τη δύσκολη μέρα για εμάς. Κάθε χρόνο αυτή η μέρα ας είναι ένας απολογισμός της κοινωνίας απέναντι στο χρέος που έχει στον Παύλο. 
Καλούμε όλους να στηρίξετε την δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, τόσο με την παρουσία σας στην αίθουσα όσο και με την ενημέρωση και διασπορά των εξελίξεων αυτής [ Golden Dawn Watch  Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος - JailgoldendawnOmniaTV]
Οικ. Παύλου Φύσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.