29.9.17

Νεοφασίστες εμπόδισαν είσοδο μεταναστών σε εργατική πολυκατοικία

Συγκρούσεις μεταξύ νεοφασιστών και της αστυνομίας, η οποία συνέλαβε πέντε από αυτούς για πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά οργάνων της τάξης, σημειώθηκαν σήμερα στη Ρώμη με αφορμή ένα διαμέρισμα που εκχωρήθηκε σε μετανάστες.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις Forza Nuova και Roma ai romani κάλεσαν μέλη τους, με στόχο να εμποδίσουν μια οικογένεια μεταναστών με καταγωγή από την Ερυθραία, να μπει σε διαμέρισμα λαϊκής πολυκατοικίας που της είχε δοθεί, βάσει απόφασης, η οποία στηριζόταν σε οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεοφασίστες προσπάθησαν να φράξουν τον δρόμο στην οικογένεια μεταναστών, που ζουν μόνιμα στην Ιταλία και πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.
Λόγω της έντασης η τριμελής οικογένεια αποφάσισε, τουλάχιστον προσωρινά, να φύγει από την πολυκατοικία. Μάλιστα, την ώτα που απομακρυνόταν από την περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας, προπηλακίστηκε από κατοίκους και δεκάδες ακροδεξιούς.
«Η Ρώμη δεν θα κάνει καμία βήμα πίσω αναφορικά με τις πράξεις βίας νεοφασιστών, που πρωταγωνίστησαν σήμερα εμποδίζοντας μια οικογένεια της Ερυθραίας να μπει στο νέο της σπίτι. Αυτοί οι άνθρωποι επιτέθηκαν επίσης στους αστυνομικούς, ρίχνοντας πέτρες. Βλάπτουν εκπροσώπους επιβολής του νόμου. Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο» δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι.
Τον Ιούνιο σε απόκεντρη περιοχή της Αιώνιας Πόλης, ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές ξυλοκοπήθηκε από Ιταλούς νέους τους οποίους είχε ρωτήσει που βρισκόταν το σπίτι του Ινστιτούτου Λαϊκών Πολυκατοικιών που του είχε δοθεί βάσει των νόμιμων κριτηρίων και της σχετικής βαθμολογίας. 
Τον περασμένο Δεκέμβριο μια ομάδα κατοίκων της περιοχής Σαν Μπασίλιο της Ρώμης διαδήλωσε με αίτημα να φύγει μια οικογένεια Μαροκινών με τρία παιδιά, στην οποία είχε δοθεί ένα άλλο διαμέρισμα, με χαμηλό ενοίκιο, σε λαϊκή πολυκατοικία της συγκεκριμένης συνοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.