19.9.17

4 χρόνια μετά στις γειτονιές του Παύλου....


Μαζική ήταν η πορεία στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου, και κατέληξε στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑ ΖεΙς μαζί τους;» και ελεύθερη είσοδο, με τη συμμετοχή των Γιάννη Αγγελάκα, Παύλου Παυλίδη, Magic de Spell, Fundracar, Σ. Γραμμένου, Taburo Bota και πολλών άλλων καλλιτεχνών.





Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί» οι διαδηλωτές ζήτησαν την καταδίκη των χρυσυγιτών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και των υπόλοιπων αιματηρών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ' ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.