5.7.17

Γερμανία- G20: Επί ποδός πολέμου οι διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία

H αστυνομία επενέβη το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη στο Αμβούργο κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει πολλές παράνομες συγκεντρώσεις ατόμων που αντιτίθενται στη σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στην πόλη.

Υπό τις διαμαρτυρίες πολλών ανθρώπων, οι δυνάμεις ασφαλείας αρχικά εκδίωξαν του διαδηλωτές που είχαν στήσει σκηνές για να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο της συνοικίας Αλτόνα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης.


«Δεν είναι μια νόμιμη συγκέντρωση, αλλά μια παράνομη κατασκήνωση σε ένα πάρκο», σχολίασε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις μερικών εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι, σε διάφορα σημεία, είχαν αρχίσει να κλείνουν τους δρόμους, κυρίως στη συνοικία Ζανκτ-Πάουλι.Ένας άνθρωπος συνελήφθη και ένας περαστικός, που δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, τραυματίστηκε ελαφρά, όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ήδη από την Κυριακή σημειώνονται επεισόδια στο Αμβούργο.Η εγκατάσταση διαδηλωτών στην πόλη είναι θέμα νομικής αντιπαράθεσης εδώ και εβδομάδες. Μέχρι τώρα οι διαδηλωτές είχαν άδεια να δημιουργήσουν έναν καταυλισμό βάσης, όμως δεν μπορούσαν να περνούν εκεί τη νύχτα.

Συνολικά οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές κατά της G20 στο Αμβούργο, ενώ περίπου 20.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να φροντίσουν για την ασφάλεια της συνόδου.«Ο καπιταλισμός θα πεθάνει, εσύ αποφασίζεις πότε», γράφει ένα πανό στην ταράτσα του Rote Flora (κόκκινο λουλούδι), ένα παλιό θέατρο που από το 1989 λειτουργεί ως κατάληψη.
Έκτοτε το Rote Flora έχει αναχθεί σε πολιτιστικό κέντρο και σημείο συνάντησης για τους διαδηλωτές κατά του πολέμου, της πυρηνικής ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής, του ρατσισμού, των ιδιωτικοποιήσεων.

Κάθε χρόνο, ή σχεδόν κάθε χρόνο, την 1η Μαΐου νεαροί ντυμένοι με μαύρα ρίχνουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας, που απαντά με γκλομπ, δακρυγόνα και αντλίες νερού. Αυτοκίνητα πυρπολούνται και βιτρίνες γειτονικών καταστημάτων σπάνε.

Με τη σύνοδο της G20 να πραγματοποιείται στο Αμβούργο η κατάσταση αναμένεται να είναι πιο τεταμένη εξαιτίας της παρουσίας στην πόλη των πιο ανεπτυγμένων οικονομικών του κόσμου.Οι αφίσες και τα αυτοκόλλητα που στολίζουν τη Rote Flora, όπως και τοίχους στο Αμβούργο και το Βερολίνο, προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι αντικαπιταλιστικές οργανώσεις θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της G20. Περίπου 30 διαδηλώσεις έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα της συνόδου.

Aπό tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου