10.7.17

«Ανεπιθύμητος» ο Γιούνκερ στο ΑΠΘ

Στις 13 Ιούλη, μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής σχολής του ΑΠΘ και του πρύτανη Π. Μήτκα, θα γίνει η αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής του Jean-Claude Juncker.

Ο Juncker, είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και πρωτεργάτης των δολοφονικών μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης, των πολιτικών που μας οδηγούν καθημερινά στην εξαθλίωση.
Είναι ο εκβιαστής και γδάρτης του ελληνικού λαού κατά την περίοδο του 2015 και του δημοψηφίσματος, ο εμπνευστής της περίφημης συμφωνίας και του καταστροφικού 3ου Μνημονίου που ψήφισαν παλιοί και νέοι μνημονιακοί.
Η κατάπτυστη αυτή απόφαση, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αλητεία των διορισμένων μνημονιακών πρυτάνεων και κοσμητόρων, όπως ο Μήτκας και ο Δέλιος. Δείχνει ακόμη την γελοία και αγωνιώδη προσπάθεια κάθε είδους υπηρετών των μνημονίων να μας πείσουν ότι το μνημονιακό καθεστώς είναι σταθερό και κραταιό. Οι δηλώσεις αυτές μόνο προκλητικές μπορεί να είναι, όταν το 4ο μνημόνιο που πρόσφατα υπογράφηκε έχει σφραγίσει την ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας.
Τα νέα μέτρα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου θα έρθουν να ρημάξουν ότι έχει μείνει όρθιο. Οι αυξημένοι συντελεστές φορολόγησης, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, τα κοψίματα ρευμάτων και νερού, θα έρθουν να εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς. Και όσο για την «προοπτική» της δικής μας γενιάς: ανεργία, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία για 400 ευρώ ή μετανάστευση.
Σε μία περίοδο όπου οι πιο αντιδραστικοί μηχανισμοί, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Κ.Τ. υπαγορεύουν και υποστηρίζουν την κοινωνική καταστροφή της χώρας, τη στιγμή που η νέα γενιά είναι αυτή που θα αποτελέσει το πειραματόζωο των αντιλαϊκών πολιτικών τους και θα ζήσει με τους χειρότερους όρους, ο Jean-Claude Juncker όντας μια από τις βασικές φυσιογνωμίες έκφρασης και υλοποίησης της ευρωπαικής πολιτικής συνολικά έρχεται να “τιμηθεί” από την πρυτανεία του ΑΠΘ για τη συμβολή του σ’ αυτή την κοινωνική καταστροφή!
Δεν θα αφήσουμε κανέναν Juncker να πατήσει το πόδι του στο Πανεπιστήμιο μας
Η ειρωνεία και ο χλευασμός της επίσκεψης αυτής δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Πρέπει να βρει ένα πανεπιστήμιο κλειστό. Ένα πανεπιστήμιο κλειστό -όχι με τον τρόπο που αυτός θέλει να κλειστό για τους αγώνες του φοιτητικού και εργατικού κινήματος- αλλά από τους ίδιους τους φοιτητές σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ένα πανεπιστήμιο κλειστό για αυτόν και το σινάφι του, ανοιχτό για τους φοιτητές και όποιον έχει ανάγκη για σίτιση και δωρεάν σπουδές. Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!
Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελεί υπόθεση μόνο του φοιτητικού κινήματος. Είναι μια κίνηση – μια προσπάθεια επιβολής και παγίωσης των πολιτικών των μνημονίων μέσα στο πανεπιστήμιο και στην κοινωνία γενικότερα. Πρέπει να μας βρουν απέναντί τους!
Σε αυτό το πλαίσιο απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και τους εργαζομένους της πόλης, τους συλλογικούς φορείς, τις συνελεύσεις γειτονιών και τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και σε όποιον εναντιώνεται στους εκβιασμούς της Ε.Ε., στα μνημόνια, και τους υποτακτικούς τους. Σε όποιον επιθυμεί να παλέψει για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα δίδακτρα, στην διάλυση των πανεπιστημίων και της κοινωνίας.
ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση ΑΚΥΡΩΣΗΣ της αναγόρευσης του Juncker σε διδάκτορα του ΑΠΘ την Πέμπτη 13 Ιούλη, στις 17.30 με συγκέντρωση στην Νομική σχολή ΑΠΘ. – ΑΡΔΙΝ – ΑΡΕΝ – ΕΑΑΚ – ΣΣΠ

Πηγη:Infowar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.