4.7.17

Υπερψηφίστηκε η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Γερμανία

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε πριν λίγες μέρες υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων έπειτα από την τοποθέτηση της Merkel πως επιτρέπει στους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση. 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Norbert Lammert, 393 βουλευτές υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο, 226 το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν. Η ίδια η Μέρκελ το καταψήφισε, διατηρώντας μια τοποθέτηση που είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της το 2013, όταν είχε ταχθεί εναντίον του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στη βάση της «ευημερίας των παιδιών»....;;;
Η μεταρρύθμιση δίνει σε ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες πλήρη οικογενειακά δικαιώματα και θα τους επιτρέπει να υιοθετούν παιδιά. Προηγουμένως, τα γερμανικά ζευγάρια ομοφυλοφίλων περιορίζονταν σε πολιτικά δικαιώματα.
Άλλωστε πρόσφατη έρευνα της εθνικής υπηρεσίας κατά των διακρίσεων είχε διαπιστώσει ότι το 83% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της ισότητας των γάμων.
Επιπλέον, την ημέρα που η Ιρλανδία ψήφισε για να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων - το Μάιο του 2015 - σχεδόν όλες οι γερμανικές εφημερίδες είχαν κυκλοφορήσει με ένα ουράνιο τόξο στο πρωτοσέλιδό τους.

Με στοιχεία από τον ημερήσιο τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.