3.7.17

«Κόκκινο πανί» ο Τραμπ για τους Βρετανούς

Έτοιμοι να αναλάβουν δράση εμφανίζονται Βρετανοί διαδηλωτές σε περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει να επισκεφθεί τη χώρα. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο τις επόμενες δύο εβδομάδες είναι αυξημένες δημιουργώντας πρόσθετο πονοκέφαλο στην Τερέζα Μέι που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμενόταν να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αναβλήθηκε όμως κατόπιν έντονων ανησυχιών πως θα προκαλέσει αντιδράσεις και μαζικές διαμαρτυρίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τη χώρα αλλά η Ντάουνινγκ Στριτ δεν προβαίνει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για ευνόητους λόγους.
Πιθανή ημερομηνία επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στη Βρετανία θεωρείται το διάστημα μεταξύ της συνόδου των G20 που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και η 14η Ιουλίου, ημέρα που πραγματοποιούνται στη Γαλλία οι εκδηλώσεις για την απαρχή της Γαλλικής Επανάστασης (Ημέρα της Βαστίλης).
Ο Ντ. Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με την Τερέζα Μέι για ανεπίσημες συνομιλίες αλλά αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν στη συνάντηση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.