5.7.17

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αναγνώρισε 10 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα

Ασχολούμενος συστηματικά ως ερευνητής δημοσιογράφος με τη δράση της Χρυσής Αυγής από το 2012, ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Γιάννης Μπασκάκης, αναγνώρισε -τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του- με χαρακτηριστική ευκολία τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, μέσα από δεκάδες φωτογραφίες που είδε στο δικαστήριο.

Ο Γ. Μπασκάκης κλήθηκε να αναγνωρίσει μέσα από δεκάδες φωτογραφίες μέλη της Χ.Α. που έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις όπως την κατασκήνωση στη Νέδα, την πορεία στα Καμίνια και από συγκεντρώσεις στελεχών που διακρίνονται με κουκούλες, σημαίες των SS (Ες-Ες), κράνη, κ.α.
Ο μάρτυρας αναγνώρισε σε μία από τις πολλές φωτογραφίες που είδε στο δικαστήριο, 10 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην ερώτηση της προέδρου: «Από που τους ξέρετε;» ο Γιάννης Μπασκάκης επικαλέστηκε την εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα.
Επίσης, ο μάρτυρας, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στο «Συνεργείο» και την «Αντίπνοια» και κατέθεσε πως ήταν εν γνώσει της ηγεσίας της Χ.Α. και πως ήταν οργανωμένες επιθέσεις. 

Προσωρινή διακοπή
Στο ξεκίνημα της 169η ημέρας, η διαδικασία διεκόπη για δέκα λεπτά έπειτα από ένταση που προκάλεσε η δικηγόρος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, η οποία απευθυνόμενη σε δικηγόρο της πολιτικής αγωγής της είπε: «Άντε που θα μιλήσεις εσύ τσόκαρο».
Η κατάθεση του Γ. Μπασκάκη συνεχίστηκε με ερωτήσεις από την έδρα και ερωτήσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε επανειλημμένες ερωτήσεις των δικηγόρων προς το δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» αποδείχθηκε πως παρά τα δεκάδες ρεπορτάζ για τη δράση της Οργάνωσης, ο ίδιος δεν έχει δεχθεί ούτε μία μήνυση από στελέχη ή το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επίσης, δεν έχει λάβει καμία επιστολή διαμαρτυρίας.
«Μήνυση υποβάλλεται όταν τα γεγονότα που λέγονται είναι ψευδή» τόνισε με νόημα ο Γιάννης Μπασκάκης.

Απαντήσεις με νόημα

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα ερωτήματα που δέχθηκε ο μάρτυρας από το συνήγορο της πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη και ενώ χθες η εισαγγελέας εγκάλεσε τον μάρτυρα γιατί δεν έδωσε τον λόγο στους δράστες χρυσαυγίτες ώστε, όπως είπε, να φιλοξενούνται και οι δύο απόψεις.
Θ. Καμπαγιάννης: Έχετε ασχοληθεί με άλλες εγκληματικές οργανώσεις;
Γ. Μπασκάκης: Φυσικά
Θ. ΚαμπαγιάννηςΨάχνετε να πάρετε συνέντευξη από τον έμπορο ναρκωτικών;
Γ. Μπασκάκης: Όχι βέβαια.
Η δίκη διεκόπη εκ νέου λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και θα ξεκινήσει και πάλι στις 13.00.   

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.