20.6.17

Tα κορίτσια είναι καλά στα μαθηματικά!

Σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 μάθαμε ένα συγκλονιστικό νέο: Τελικά και τα κορίτσια είναι καλά στα μαθηματικά. Η προσκεκλημένη της εκπομπής, μαθήτρια που μόλις τελείωσε την ΣΤ’ τάξη του δημοτικού, πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας “Ο μικρός Ευκλείδης”.


Η παρουσιάστρια της εκπομπής αναφέρει ότι πλέον καταρρίπτεται ο μύθος ότι μόνο τα αγόρια τα πηγαίνουν καλά στα αντικείμενα των θετικών επιστημών και έτσι η ομάδα της εκπομπής αποφασίζει να βάλει υπότιτλο «Και τα κορίτσια είναι καλά στα μαθηματικά!».

Ανοίγοντας την τηλεόραση, λοιπόν, μαθαίνουμε ότι η κοριτσίστικη φύση δεν εμποδίζει τελικά τη σκέψη!…

Από την άλλη, ίσως είναι τελικά απαραίτητο να επισημαίνονται τα αυτονόητα, όσο η ικανότητα των γυναικών επιστημόνων δεν παύει να αμφισβητείται.

Πριν από περίπου 10 μέρες ο βραβευμένος με Νόμπελ βιοχημικός Tim Hunt σχολίασε, σε επιστημονικό συνέδριο, τα προβλήματα που προκαλούν οι γυναίκες επιστήμονες στους άντρες συναδέλφους τους: «Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν οι γυναίκες είναι στο εργαστήριο… Τις ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται και όταν τους ασκείς κριτική, κλαίνε».

Γυναίκες επιστήμονες από όλο τον κόσμο απαντούν, επιστρατεύοντας όλη τους τη γοητεία, μέσα από το hashtag #distractinglysexy.


Από info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.