22.6.17

Ανεπιθύμητα τα θύματα του Γκρένφελ… ρίχνουν τις τιμές του real estate

Αντιδράσεις των ενοίκων πολυτελών κατοικιών στο Κένσινγκτον του Λονδίνου προκαλεί η απόφαση των αρμοδίων αρχών να μεταστεγάσουν δίπλα τους, οικογένειες που έχασαν τα διαμερίσματά τους στη φονική πυρκαγιά στον πύργο του Γκρένφελ...


Η δημοτική αρχή εξασφάλισε 68 υπό κατασκευή διαμερίσματα στο σύμπλεγμα διαμερισμάτων Kensington Row για τη στέγαση θυμάτων της τραγωδίας. Δεν υπολόγισε όμως τις αντιδράσεις των… δυνάμεων της αγοράς.

Οι πλούσιοι ένοικοι φοβούνται ότι μια τέτοια κίνηση, που θα φέρει σε μικρή απόσταση φτωχούς γείτονες, θα μειώσει την αξία των δικών τους διαμερισμάτων στην αγορά ακινήτων.

To σύμπλεγμα διαμερισμάτων Kensington Row, συνολικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων στερλινών διαθέτει δικό του γυμναστήριο, πισίνα, κλιματιζόμενους κοινόχρηστους χώρους αλλά και 24ωρη εξυπηρέτηση των ενοίκων, όπως στα ξενοδοχεία.

«Πληρώσαμε πολλά λεφτά για να ζούμε εδώ και δουλέψαμε σκληρά για αυτό» είπε στον Guardian μια από τις ενοίκους που διαμαρτύρεται γιατί θα αποκτήσει γείτονες χαμηλότερου εισοδήματος. Τώρα συνέχισε η ίδια «θα έρθουν αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν πληρώσει ούτε τα απαιτούμενα τέλη (για τις παρεχόμενες υπηρεσίες)».

Ένας άλλος ένοικος παραπονέθηκε ότι η μεταστέγαση «θα είναι σαν να ανοίγεις μια κονσέρβα με σκουλήκια στην αγορά κατοικίας» (ή έκφραση can of worms χρησιμοποιείται για να περιγράψει προβληματικές καταστάσεις που προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις).

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους λόγους που πιστεύεται ότι οδήγησαν στην τραγωδία ήταν ότι η εταιρεία διαχείρισης του πύργου του Γκρένφελ ήθελε να σκεπάσει την άσχημη όψη του κτιρίου με φτηνά, (και όπως αποδείχθηκε εύφλεκτα υλικά) προκειμένου να μην χαλάει τη θέα των πολυτελών διαμερισμάτων της περιοχής.

Από info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.