22.6.17

'Ενταση με δημοσιογράφους στην αγρυπνία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ενάντια στο Pride

Tον δικό τους «τόνο» ήθελαν δώσουν φανατικοί, όπως προκύπτει, Χριστιανοί, στην χθεσινοβραδινή αγρυπνία που οργάνωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, για να… «ξορκίσει» το 6ο Thessaloniki Pride που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως 17 Ιουνίου στην πόλη, με πρωτοβουλία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, λίγη ώρα μετά την έναρξη της αγρυπνίας δύο άτομα εμπόδισαν την είσοδο δημοσιογράφων στον ναό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και δεν σχετίζονται με τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με δηλώσεις του ο μητροπολίτης ΄Ανθιμος: «Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό έστειλα αμέσως τον πρωτοσύγκελο στο σημείο για να διευκολύνει το έργο των δημοσιογράφων. Τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τις καταδικάζω. Τα άτομα αυτά είναι άγνωστα σε μένα και δεν έχουν κανέναν ρόλο στη Μητρόπολη».

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης από την πλευρά του είπε ότι η Εκκλησία δεν έχει να κρύψει κάτι και δεν εμποδίζει σε κανέναν να μπει στον ναό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να σέβονται τη στιγμή κατά την οποία οι πιστοί προσεύχονται.

Στο μήνυμα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για την αγρυπνία αναφερόταν, ότι αυτή θα τελεστεί για να «αντιμετωπιστεί ποιμαντικά και αποτρεπτικά, η δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων»…

Aπό tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.