29.6.17

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «Γροθιές και κλοτσιές κατά γυναικών φωτορεπόρτερ»

Με την κατάθεση του φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκου ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Ο μάρτυρας κατέθεσε για τα επεισόδια που έγιναν τον Ιούλιο του 2014, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του Ν. Μιχαλολιάκου, του Γ. Λαγού και του Χρ. Παππά από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο.

Τότε, οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία, προσπαθώντας να εμποδίσουν τη διέλευση της κλούβας που μετέφερε τους προφυλακισμένους ηγέτες της ναζιστικής οργάνωσης στο δικαστήριο.
Όπως έχει ήδη καταθέσει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος, που έχει κληθεί ως μάρτυρας σε προηγούμενη δικάσιμο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χρυσαυγίτες τού επιτέθηκαν βάναυσα, κλοτσώντας τον με αρβύλα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί λιπόθυμος στο νοσοκομείο.
Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε μια άλλη επίθεση που έγινε την ίδια ημέρα, εναντίον δύο γυναικών φωτορεπόρτερ, της Λουίζας Γκουλιαμάκη από το γαλλικό πρακτορείο (AFP) και της Συμέλλας Παντζαρτζή από το ΑΠΕ.
Ο μάρτυρας κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς ομάδα 7-10 χρυσαυγιτών, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, με ομοιόμορφη αμφίεση και χαρακτηριστικό σωματότυπο (γυμνασμένοι, μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χ.Α.), τους επιτέθηκαν με σκοπό να τους εμποδίσουν να φωτογραφίσουν τις συμπλοκές:
«Αρχικά μάς έλεγαν “αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι”. Προσπάθησαν να καταστρέψουν τη φωτογραφική της Συμέλας. Μετά τη λεκτική επίθεση και το σπρώξιμο, χειροδίκησαν στη Συμέλα και στη Λουίζα.
»Τη Συμέλα τη χτύπησαν στη λεκάνη και τη Λουίζα πίσω απ' το κεφάλι. Με μια κλοτσιά την πρώτη και τη δεύτερη με μια γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.
»Δεν το είπαν ρητά, αλλά δεν ήθελαν να τραβάμε τη συμπλοκή τους με την αστυνομία. Η αστυνομία ήταν δίπλα, συνέχιζε η συμπλοκή.
»Φαντάζομαι ότι η αστυνομία μπορούσε να αντιληφθεί την επίθεση σε εμάς, απείχαν μόλις ένα μέτρο οι αστυνομικοί. Δεν έκαναν κάτι, αδιαφόρησαν».

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.