16.6.17

Ρατσιστικό παραλήρημα του Βαϊνάουσκας κατά των μαύρων παικτών της ομάδας



Σάλο έχουν προκαλέσει στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ οι δηλώσεις του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας, Γκεβντίβας Βαϊνάουσκας, για τους μαύρους αθλητές.

Η ομάδα του απέτυχε να προκριθεί στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος και ο Βαϊνάουσκας το απέδωσε στην παρουσία των μαύρων παικτών, τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε ως... συμμορία!
«Πάντα θεωρούσαμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι από δύο μαύροι παίκτες στην ίδια ομάδα. Αυτό που έγινε με τον Τόμας Πατσέσας (προπονητής) είναι ότι του αρέσει να παίζει με μαύρους, να τους ελέγχει, να τους διδάσκει και καταλήξαμε στο σημείο να έχουμε τέσσερις παίκτες που είναι μαύροι» είπε μεταξύ άλλων.

«Ξαφνικά, δημιούργησαν κάτι σαν ένα είδος συμμορίας. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Όχι πια περισσότεροι από δύο μαύροι σε κάθε ομάδα, κι αυτό το λέω έχοντας 23 χρόνια εμπειρίας στη δουλειά. Οι ομάδες δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους. Γιατί όταν έχουν, τότε αρχίζουν τα προβλήματα».
 


Οι δηλώσεις του Βαϊνάουσκας προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις με τον Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού να γράφει στο twitter: «Απλά κλόουν. Άνθρωποι σαν κι αυτόν δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να διοικούν ομάδα».

Πηγή:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.