10.6.17

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΚΕΛ και Γρίβας: δεν υπάρχει πάτος;

Σε μια απίστευτη, προκλητική και ανιστόρητη κίνηση προχώρησε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε ημερίδα που οργανώνεται στη Κύπρο σήμερα, 10/6 με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ένας από τους καλεσμένους ομιλητές ήταν και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος (δείτε πρόγραμμα στο τέλος του άρθρου). 
Το «Ξεκίνημα» και η ΝΕΔΑ καταγγείλανε αμέσως και σε υψηλούς τόνους την εξευτελιστική, προκλητική, αχαρακτήριστη στάση του υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Αλλά ηχηρές αντιδράσεις ήρθαν και από τη μεριά στελεχών του ΑΚΕΛ, που παρά τη χρεοκοπημένη πολιτική του είναι το κύριο κόμμα προς το οποίο στρέφεται η υποστήριξη των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων του νησιού. Χαρακτηριστικότερη ήταν η αντίδραση της βουλευτίνας του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου που δημόσια κάλεσε τον Τσίπρα:

«Αλέξη Τσίπρα μάζεψε τους ανιστόρητους της κυβέρνησης σου. Δεν φτάνει που ο δικός μας πρόεδρος Αναστασιάδης στέκεται δίπλα από τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Β καμαρωτός και κάνει δηλώσεις, αυτό έγινε μόλις πριν 3 μέρες, τώρα έχουμε τους δικούς σου ανιστόρητους. Είπαμε κλάδο ελαίας αλλά τελικά αυτό είναι ως να ασελγείτε στη μνήμη των θυμάτων της προδοσίας του 1971 – 1974 αλλά και στη μνήμη των δικών σας του 1944…».

Υπό το βάρος της κατακραυγής, η συμμετοχή του Καμμένου στην ημερίδα τελικά ακυρώθηκε! Να μια επιτυχία!

Όμως ένας από τους διοργανωτές της ημερίδας ήταν και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδας! Κι αυτό παραμένει διοργανωτής! Τι θα γίνει επιτέλους μ’ αυτή την κυβέρνηση που παριστάνει την «αριστερή»; Φεύγει ο Καμμένος αλλά μένει το Γενικό Επιτελείο Στρατού;

Και μένει για να κάνει τι; Για να τιμήσουν τον συνεργάτη των Ναζί, Γρίβα, όταν η χώρα ήταν υπό ναζιστική κατοχή!

Για να τιμήσουν τον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β’ η οποία με το πραξικόπημα που οργάνωσε στις 15 Ιουλίου του 1974 άνοιξε ορθάνοικτα τις πόρτες στην τουρκική εισβολή στις 20 του ίδιου μήνα. Αυτοί οι εγκληματίες σήμερα το παίζουν πατριώτες και ο Καμμένος και τα Επιτελεία του τους δίνουν κάλυψη! Ενώ ο «αριστερός» πρωθυπουργός «δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ξέρει»…

***

Πολύς κόσμος της Αριστεράς χάρηκε όταν είδε τις δηλώσεις της Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Επιτέλους κάποιος/α έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους! Όμως από ότι φαίνεται δεν χάρηκαν όλοι! Ανάμεσά τους, κρατηθείτε, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού! Ο οποίος δεν άφησε παρά ελάχιστο χρόνο να περάσει προτού βγει δημόσια για να αδειάσει την Χαραλαμπίδου.

Μιλώντας στο κανάλι Sigma (07/06/2017) είπε:

«Θεωρώ λανθασμένο ένας βουλευτής του ΑΚΕΛ να τοποθετείται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης. Όποια και να είναι η κυβέρνηση, λίγος σεβασμός δεν φτάνει».

Είναι ασεβής λοιπόν η Χαραλαμπίδου – λέει ο γραμματέας. Χρειάζεται σεβασμός στις ελληνικές κυβερνήσεις ­– όποιες(!) κι αν είναι αυτές!!

Μήπως ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει προς τα θύματα της ΕΟΚΑ Β’ κύριε γενικέ; Τους δολοφονημένους αγωνιστές της Αριστεράς, τους νεκρούς του πραξικοπήματος, τους νεκρούς της εισβολής και το 1/3 του πληθυσμού (και των δύο κοινοτήτων) που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς; Για τους οποίους υπεύθυνος είναι ο Γρίβας και η φασιστοσυμμορία του;

***

Κι όμως λίγες μέρες πριν το ΑΚΕΛ έλεγε άλλα πράγματα. Ο Χρίστος Χριστοφίδης, εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ δήλωνε στα ΜΜΕ:

«Καταδικάζουμε έντονα τη νέα προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας από τους κυβερνώντες με τη συμμετοχή του [σ.σ.: Κύπριου] Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαίδη στην Ημερίδα-προσπάθεια εξαγνισμού του Γρίβα που θα διοργανωθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Λευκωσία.

»…Οι κυβερνώντες μαζί με τους αμετανόητους λάτρεις του Γριβισμού, επιλέγουν να προκαλέσουν τα δημοκρατικά αισθήματα του κυπριακού λαού…Επιλέγουν να επιχειρήσουν να παραχαράξουν και να βιάσουν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, για ακόμα μια φορά. Αποδίδοντας για πολλοστή φορά τιμές στον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β και ολετήρα της Κύπρου, Γρίβα. Χιλιάδες παθόντες του πραξικοπήματος και της εισβολής, η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, παρακολουθούμε ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη–Συναγερμού τις αφόρητες προκλήσεις σε βάρος της Ιστορικής Αλήθειας. Δυστυχώς γι’ αυτούς και για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, η σημαία της ντροπής στο σκλαβωμένο Πενταδάχτυλο θυμίζει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες του Γρίβα.

»Καταδικάζουμε επίσης την συμμετοχή στην Ημερίδα του Υπουργού Άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης. Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και απορία πως ένας Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να συμμετέχει και να αποδίδει τιμές σε μια Ημερίδα για τον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β. Θυμίζουμε την ελληνική κυβέρνηση ότι ο Γρίβας υπήρξε και ιδρυτής της οργάνωσης «Χ» στην Ελλάδα γράφοντας και εκεί ντροπιαστική ιστορία για τον ελληνικό λαό. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να διορθώσει άμεσα τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στον επιχειρούμενο βιασμό της σύγχρονης Κυπριακής αλλά και της Ελλαδικής ιστορίας…».

Απλά πράγματα. Στην πιο πάνω τοποθέτηση δεν χρειάζεται να προστεθεί κανένα σχόλιο. Λέει απλά την αλήθεια όπως είναι.

Αυτό όμως που δείχνει η παρέμβαση του Κυπριανού είναι ότι όταν αυτές οι απλές αλήθειες θίγουν κάποιους, όπως για παράδειγμα τον Τσίπρα και τον υπουργό του, τρέχει να διορθώσει τα πράγματα, αδειάζοντας τα ίδια τα στελέχη του, και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Μια τέτοια «Αριστερά», όπως του Άντρου Κυπριανού και του Αλέξη Τσίπρα, υποταγμένη και γονατισμένη, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αποτελεί την ιδανικότερη υπηρεσία στο σύστημα, όποτε αυτό βρεθεί σε κρίση.

Δείτε στη συνέχεια το σκανδαλώδες πρόγραμμα της εκδήλωσης, στο οποίο φιγουράρει στους αρχικούς χαιρετισμούς ο Καμμένος, προτού «τροποποιηθεί» σαν αποτέλεσμα των αντιδράσεων. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο πρόγραμμα απουσιάζει η περίοδος δράσης του Γρίβα σαν ηγέτη της ΕΟΚΑ Β’ (sigmalive.com.dpuf):





Κοινό Σχόλιο του Ξεκινήματος και της Νεας Διεθνιστικής Αριστεράς (Κύπρος), από net.xekinima.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.