2.6.17

Θάνατος μετανάστη εργάτη στα Υφαντήρια Παντελίδη στη Νέα Ιωνία εν ώρα εργασίας.


Όπως καταγγέλλουν συλλογικότητες, ο μετανάστης εργάτης Bahadar Chaudhary, κατέρρευσε κατά την ώρα εργασίας τους στα Υφαντήρια Παντελίδη κάτω από συνθήκες εξαντλητικών ωραρίων και νυχτερινών υπερωριών. Όπως υπογραμμίζουν είναι σύνηθες φαινόμενο οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας όπως σε αυτή των υφαντηρίων Παντελίδη με αντάλλαγμα χαμηλότατους μισθούς.

«Αν οι νεκροί είναι εργάτες σε ώρα υπηρεσίας τα ΜΜΕ της εξαπάτησης σιωπούν προς όφελος του κεφαλαίου. Όλοι σιωπούν για τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, όλοι σιωπούν για τους μισθούς πείνας και την εντατικοποίηση της εργασίας κάτω από αντίξοες συνθήκες που οδηγεί σε δολοφονίες. Απεναντίας, όλα τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις φωνάζουν για την προστασία όλων των υπεύθυνων κυβερνήσεων για αυτά τα «ατυχήματα» και για την προστασία όλων των υπευθύνων που έχουν εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση .

Παράλληλα, καλούν σε συγκέντρωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια σε πορεία προς τα υφαντήρια Παντελίδη. Πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως για να μη συνηθίσουμε το θάνατο των εργατών όπου παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα υπό την ασφυκτική καταπίεση των αφεντικών και του κράτους για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, πρέπει να περάσουμε από μια αντίσταση που εξαντλείται στις αμυντικές ανακοινώσεις στη συλλογική ταξική αντεπίθεση στους χώρους εργασίας και τους δρόμους. Δε θα μείνουμε θεατές στη βαρβαρότητα που επεκτείνεται καθημερινά από τα αφεντικά! Πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου