10.5.17

Η Pizza Hut κοροϊδεύει την απεργία πείνας των Παλαιστίνιων

"Βarghouti, if you’re going to break a strike, isn’t pizza better?". (Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα hut;) γράφει η διαφήμιση της αλυσίδας εστιατορίων Pizza Hut που δείχνει μονταρισμένα παλιότερα πλάνα του απεργού πείνας Μαρουάν Μπαργούτι να τρώει στο κελί του και η οποία εξόργισε όχι μόνο Παλαιστίνιους αλλά και ολόκληρο το διαδίκτυο που κάλεσε σε μποϊκοτάζ της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το ισραηλινού franchise της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων Pizza Hut ανήρτησε στο Facebook μια διαφήμιση στην οποία που χρησιμοποίησε παλιότερες εικόνες του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου.
Οι ισραηλινές αρχές μετέδωσαν την Κυριακή δύο βίντεο του Μπαργούτι να τρώει στο κελί του, με τους υποστηρικτές του να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μοντάζ. Η Εθνική Επιτροπή για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια της Απεργίας επεσήμανε μάλιστα ότι οι εικόνες αυτές του Μπαργούτι είχαν τραβηχτεί το 2004.
Η Pizza Hut Israel χρησιμοποίησε το υλικό αυτά, προσθέτοντας ένα κουτί πίτσας της εταιρείας στο πάτωμα του κελιού του Μπαργούτ  και την εν λόγω λεζάντα. Όπως ήταν φυσικό, η διαφήμιση προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της διάσημης αλυσίδας. Το γεγονός προκάλεσε οργή και στα social media.
«Η Pizza Hut γελοιοποιεί την απεργία πείνας κρατούμενων», κατήγγειλε ο ακτιβιστής Αλάα Αμπού Ντίαμπ στο Facebook, χρησιμοποιώντας το hashtag #boycott_pizzahut (μποϊκοτάρετε την Pizza Hut).
Η BDS, η οργάνωση που διεξάγει μια διεθνή εκστρατεία οικονομικού μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ανέφερε σε μήνυμά της προς το AFP ότι υποστηρίζει τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της Pizza Hut, «κυρίως στον αραβικό κόσμο».
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
تدعم اللجنة الوطنية للمقاطعة  مقاطعة  لسخريتها من قادة الأسرى وتورطها في الاحتلال الإسرائيلي 
While global brands're trying to look angelic by linking to humanity, Pizzahut is the devil after mocking prisoners strike 

Τελικά μετά την κατακραυγή η Pizza Hut όχι μόνο κατέβασε την διαφήμιση αλλά και ζήτησε συγνώμη δημόσια. «Η ενέργεια αυτή ήταν εντελώς ανάρμοστη και δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της εταιρείας μας», τόνισε. «Αν προσεβλήθη κάποιος, λυπούμαστε ειλικρινά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.