19.5.17

Chris Cornell (1964-2017)


Για πολλούς από εμάς ο Chris Cornell ήταν, και θα παραμείνει ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του "σκληρού ήχου".
Ήταν ένας από τους ιδρυτές του γκράντζ, του είδους που έσωσε την ροκ μουσική από το τέλμα στο οποίο είχε περιπέσει στην δεκαετία του '90. Mαζί με τους Temple of the Dog, στην αρχή, και τους Soundgarden στην συνέχεια, συμμετείχε στο κίνημα που άλλαξε τα πάντα στον χώρο της μουσικής, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90.  
Με τις κιθάρες να κοιτάζουν προς το μπλουζ ροκ των Led Zeppelin, και το βαρύ και ασήκωτο μπάσο προς τους Black Sabbath, και όλα αυτά περασμένα μέσα από τον διαστρεβλωτικό φακό του πανκ και της αμερικάνικης indie της εποχής, και με στίχους που "πολεμούσαν την ανιαρή ζωή των Αμερικάνικων προαστίων". 
Και όταν ο κύκλος που λεγόταν Soundgarden τελείωσε, σχημάτισε, παρέα με τα "οργανικά μέλη" των Rage Against the Machine, τους Audioslave. 
Και όταν έκλεισε αυτός ο κύκλος ξεκίνησε την σόλο καριέρα. Εμείς, πάντως, θα τον θυμόμαστε για αυτήν την δωρεά συναυλία ενίσχυσης του αγώνα για τα 15 δολάρια την ώρα, που έδωσε παρέα με τον Τομ Μορέλλο, στο Club El Corazon του Σιάτλ, τον Φεβρουάριο του 2015.........
Μεγάλε Κρις,
Rest In Power.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.