8.5.17

Καταγγελία πολιτικής αγωγής για μεταφορά της δίκης της Χ.Α.

Άμεση ήταν η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προκειμένου να παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος, κυριότητας του υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε η δίκη να διεξαχθεί απρόσκοπτα και χωρίς αναβολές».

Επισημαίνοντας ότι ο καινούργιος χώρος δεν προσδιορίζεται τοπικά, οι συνήγοροι καταγγέλλουν τη νέα εξαγγελία ανατροπής της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο Αθηνών και επισημαίνουν ότι το υπουργείο, λειτουργώντας αυταρχικά και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα επανειλημμένα αιτήματα της πολιτικής αγωγής, όπως και σωρείας κοινωνικών-λαϊκών φορέων, προσανατολίζεται και πάλι στην απομάκρυνση της δίκης από τον φυσικό της χώρο.

Με τον τρόπο αυτό -προσθέτουν- η δίκη τίθεται ξανά υπό την απειλή της υποβάθμισης και της περιθωριοποίησης που επιφέρουν η δυσχέρεια πρόσβασης, ο περιορισμός άμεσης και έμμεσης δημοσιότητάς της, καθώς και η αδυναμία των παραγόντων της να ανταποκρίνονται παράλληλα στις λοιπές καθημερινές τους υποχρεώσεις.

«Αν η κυβέρνηση, που πριν ένα χρόνο αναγκαζόταν να ταχθεί δημόσια υπέρ τής μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο άλλαξε γνώμη, ας αναλάβει τις ευθύνες της. Εμείς επισημαίνουμε ότι όποιος συμβάλλει στην υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση και τη δυσχέρανση της δημοσιότητας της δίκης προσφέρει αντικειμενικά υπηρεσίες σε εκείνους που προσβλέπουν και ωφελούνται από αυτές. Είναι αυτονόητο ποιοι είναι αυτοί. Γι' αυτό και επιμένουμε αδιαπραγμάτευτα στην άμεση, πλήρη και οριστική διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών», καταλήγουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συνήγοροι Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας, Αντρέας Τζέλλης, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Χρύσα Παπαδοπούλου, Βιολέτα Κουγιάτσου, Ελλάδα Χριστοδούλου, Άγγελος Βρεττός, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Σαπουντζάκης, Αντώνης Αντανασιώτης, Ελένη Ζαφειρίου, Μάνος Μαλαγάρης, Χάρης Στρατής.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.