9.5.17

Γαλλία: Σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση προσφύγων από καταυλισμό στο Παρίσι


Οι γαλλικές αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων από καταυλισμό στα βορειοανατολικά του Παρισιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα τοπικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι στον καταυλισμό αυτό, διέμεναν περίπου 1.000 Αφγανοί και Αφρικανοί μετανάστες. Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 350 αστυνομικοί, καθώς αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή (Porte de La Chapelle).

«Η κυβέρνηση θα μας οδηγήσει σε σπίτια, δεν γνωρίζω το που, αλλά αυτό είναι καλό», λέει ο Said, ο οποίος λέει ότι κοιμόταν για ένα μήνα στον καταυλισμό, «κάποιοι άλλοι είναι βρίσκονται στον καταυλισμό για περισσότερους από 3 μηνες».

Η νομαρχία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι «κάθε ένα από τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα θα έχει στη διάθεσή του μια λύση προσωρινής στέγασης στην Île-de-France και θα μπορεί να επωφεληθεί από μια κοινωνική και υγειονομική διάγνωση. Η συντριπτική πλειοψηφία της αίτησης ασύλου θα είναι επίσης σε θέση να επωφεληθεί από μια πρόταση για προσανατολισμό προς ένα σύστημα υποδοχής προσαρμοσμένο στην κατάστασή τους, στο σύνολο της εθνικής επικράτειας ».

Aπό thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.