24.5.17

Στοπ στις επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα από γερμανικό δικαστήριο

Nα μην επιστραφεί στην Ελλάδα ένας Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος έχει πάρει άσυλο στη χώρα μας, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, σύμφωνα με την Die Welt, που γράφει ότι ο άνδρας είχε ενημερώσει τις γερμανικές αρχές ότι έχει πάρει άσυλο στην Ελλάδα, αλλά έκανε αίτηση ασύλου και στη Γερμανία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι ο πρόσφυγας προχώρησε σε αυτή την ενέργεια επειδή οι αρχές της Γερμανίας απέρριψαν την αίτηση επειδή, σύμφωνα με το Δουβλίνου, όσοι αναγνωρίζονται πρόσφυγες σε ένα κράτος πρέπει να εγκατασταθούν εκεί.
Όμως, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την απέλαση και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας αμφισβητώντας ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να του εξασφαλίσει στέγη και τροφή. 
Η εκπρόσωπος κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, Die Linke, δήλωσε σχετικά πως «είναι φανερό ότι η Ελλάδα, που έχει καταρρεύσει εξαιτίας των ευρωπαϊκών πολιτικών, καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να έχουν παροχές και αξιοπρεπή στέγαση πάρα πολλοί πρόσφυγες.


«Είναι απαράδεκτο για τα ανθρώπινα δικαιώματα να θεωρείται η φτωχοποιημένη Ελλάδα σαν αποθήκη της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, στην οποία θα ξεφορτώνονται όσοι πρόσφυγες δεν πληρούν τα κριτήρια ασύλου», ανέφερε η Ούλα Γιέλπκε. 

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.