15.5.17

Αποβολή της Χ.Α. μετά τους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη

Νέο σοβαρό χρυσαυγίτικο επεισόδιο με ύβρεις και έκτροπα σημειώθηκε σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, με αποτέλεσμα το Σώμα να κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του πρόεδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Μάκη Μπαλαούρα.

Όλα ξεκίνησαν το λόγο είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Νίκος Δένδιας πέρασε εκείνη την ώρα από το έδρανό του, την ώρα που ξεκινούσε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα 5 δισ. και 7,5 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.
Ο πρώτος απευθύνθηκε με σκαιό τρόπο σε ύφος πεζοδρομίου προς το δεύτερο και του ζήτησε να μην περνάει από μπροστά του όταν μιλάει. Όταν ο Ν. Δένδιας πήγε να φύγει ο Ηλ. Κασιδιάρης κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Περιγράφοντας το επεισόδιο πρόσθεσε το εξής: «Μου λέει, "πού πας ρε", κάτι τέτοιο, συγχωρήστε με αν λόγω της στιγμής δεν είμαι ακριβής, γυρίζω να τον κοιτάξω, και με σπρώχνει με τα δύο χέρια, λέγοντας και πάλι σήκω φύγε από εδώ ρε ή κάτι τέτοιο».
Βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρεται να πέταξαν νερό προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για σπρωξιά ή ακόμα και για χειροδικία σε βάρος του.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα και ο Μάκης Μπαλαούρας ζήτησε από τον βουλευτή της Χ.Α. να αποχωρήσει καλώντας ταυτόχρονα και την αστυνομική φρουρά του κοινοβουλίου.
Στη συνέχεια πρότεινε την παραπομπή του Κασιδιάρη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής και στέρηση δικαιώματος από τις συνεδριάσεις, αλλά και μομφή σε όλη την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής διότι στήριξε την ενέργεια του βουλευτής της.
Βουλευτές από όλες τις πτέρυγες κατήγγειλαν με έντονο τρόπο της νεοναζιστικές προκλήσεις εντός του κοινοβουλίου. «Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» σημείωσε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το λόγο πήρε ο Γ. Λαγός για να επαναλάβει τη γνωστή προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής ισχυριζόμενος ότι «εξαιτίας του Δένδια, του Σαμαρά και του Αθανασίου πήγαμε φυλακή χωρίς στοιχεία», τη στιγμή που τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της ναζιστικής οργάνωσης αναδεικνύονται καθημερινά στο δικαστήριο. «Αν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιάρης να συγκρατηθεί θα τρέχατε ακόμα από τις πόρτες», είπε ακόμα. 
Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας διευκρίνισε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. «Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», ανέφερε.
Ο Νίκος Βούτης δήλωσε ότι φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.
Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. 
«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε.
Ωστόσο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της υπόδικης οργάνωσης αρνείται ακόμη να βγει από την αίθουσα.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.