24.5.17

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας είχε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή

Mε την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν και την κατάθεση της Λητούς Βαλιάτζα, αυτόπτη μάρτυρα στην δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Η Τζίνα Τσαλικιάν εξετάστηκε από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου και αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα, τόσο στις ώρες που προηγήθηκαν της δολοφονίας του γιού της, όσο και σε εκείνα που πληροφορήθηκε μετά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η Τζίνα Τσαλικιάν αναφέρθηκε στην κατάθεσή της σε μια προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος και αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων, ενώ περιέγραψε τον γιο της ως ένα ιδιαίτερα ήσυχο παιδί επιχειρώντας να δώσει τέλος στις αναφορές περί μικροπαραβατικής συμπεριφοράς και συμμετοχής του γιου της σε επεισόδια, αλλά και σε όσα διαδραματίστηκαν κατά την προανακριτική διαδικασία.
Η Τζίνα Τσαλικιάν αναφέρθηκε και στους αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση, ενώ στάθηκε και στη μη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των δύο πρώην ειδικών φρουρών, το διάστημα πριν και μετά την δολοφονία του γιου της.
Αναφορά έκανε όμως και στον σημερινό αντιπρόεδρο της ΝΔ  Άδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για επαφές του με τον πρώην ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα και την σύζυγο του, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο Κορκονέας είχε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.
Η Λητώ Βαλιάτζα, αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε με την κάμερα της το σκηνικό της δολοφονίας, επανέλαβε ενώπιον του ΜΟΕ Λαμίας, όσα είχε καταθέσει και πρωτόδικα.
Μεταξύ άλλων κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα και ώρα  (6 Δεκεμβρίου 2008) δεν υπήρχαν ταραχές και εντάσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ περιγράφοντας τη σκηνή της δολοφονίας ανέφερε ότι οι δύο ένστολοι αφού πρώτα έβρισαν μια παρέα νεαρών παιδιών, στη συνέχεια έβγαλαν τα όπλα τους και σημάδεψαν σε ευθεία βολή, πυροβολώντας δύο φορές, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, αν οι δύο πυροβολισμοί έγιναν από το ίδιο άτομο.
Επίσης, στην κατάθεση της τόνισε ότι παρά το γεγονός πως είχε δώσει τα στοιχεία της στους αστυνομικούς και είχε αναφέρει ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, ουδέποτε κλήθηκε να δώσει κατάθεση κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.
Μετά την εξέταση της Λητούς Βαλιάτζα από τον Πρόεδρο της έδρας η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου 2017 με την συνέχεια των ερωτήσεων από τον Εισαγγελέα και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης στην μάρτυρα.

Aπό tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου