31.5.17

Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Ωραιοκάστρου: Απέναντί μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά

Την αμέριστη συμπαράσταση του στην τέως γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, Καρανικολάου Κατερίνα, αλλά και στον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θεμελή Άγγελο, οι οποίοι και δικάζονται στις 31 Μάη 2017 στο Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δ.Ε Ωραιοκάστρου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του, ο «λόγος για τον οποίο σέρνονται στα δικαστήρια είναι ότι αντιστάθηκαν στο κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού μιας μικρής, ευτυχώς, μερίδας ατόμων-μελών Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων».
«Η πόλη μας , που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, δεν φοβάται και αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Δεν μας αντιπροσωπεύουν οι ακραίες φωνές που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της στοχοποίησης καθετί του διαφορετικού» τονίζει η ανακοίνωση, και καταλήγει: 
«Το σχολείο δεν θα πρέπει να γίνεται τόπος που να διχάζει αλλά να ενώνει τα παιδιά. Απέναντί μας δεν είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους αλλά ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά».

Από alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.