24.5.17

Θερινή Προβολή Ταινίας "Το Κοινόβιο" αύριο στο "Π"-Πατήσια

Αύριο Πέμπτη στις 20.30 στο "Π"  στα Πατήσια προβάλλεται μια ιδιαίτερη ταινία που καταπιάνεται με το θέμα των κοινοβίων τη δεκαετία του 70 στη Δανία. Ένα φρέσκο διαμαντάκι του γνωστού Δανού σκηνοθέτη Βίντερμπεργκ (μαζί με τον Λαρς φον Τρίερ εμπνευστές του τελευταίου κινηματογραφικού κινήματος "Δόγμα 95", αν και η ταινία αυτή δε διαχέεται τόσο από τους κανόνες αυτούς) που παίχτηκε στα σινεμά ως τέλη Φλεβάρη του 2017. 
Καιρού επιτρέποντος θα κάνουμε θερινή προβολή στην ταρατσοβεράντα μας, αλλιώς μέσα. 
Μετά από μια εισαγωγή θα ξεκινήσουμε και στο τέλος για όσους διαθέτουν 10-15' ακόμα θα γίνει μια κουβέντα γύρω από τους προβληματισμούς που αναδεικνύονται στο φιλμ και ίσως υπάρξει μια έκπληξη!
Παρακάτω προς ενημέρωσή σας υπόθεση, τρέιλερ και λοιπές πληροφορίες.
Είδος: Δράμα, Διάρκεια: 110'
Υπόθεση: Η Άννα κι ο Έρικ κληρονομούν ένα πολύ μεγάλο σπίτι, και μαζί με την έφηβη κόρη τους αποφασίζουν να μετακομίσουν εκεί και να δημιουργήσουν ένα κοινόβιο. Με την οικογένεια στο επίκεντρο της ιστορίας, καλούμαστε να ζήσουμε το όνειρο της κοινής συμβίωσης, συμμετέχουμε στις συναντήσεις τους, στα δείπνα και τα πάρτι. Φιλία, αγάπη κι αλληλεγγύη συνυπάρχουν αρμονικά κάτω από μία στέγη, έως ότου μια ερωτική σχέση υποβάλλει ολόκληρο το κοινόβιο σε δοκιμασία.
Αυτή η θερινή μας προβολή (αν δε βρέξει) θα μας μεταφέρει στα προάστια της Κοπεγχάγης των 70's και την προσπάθεια δημιουργίας μιας κομμούνας. Ο Βίντερμπεργκ, σε φορμαρισμένη αφηγηματική διάθεση, αντλεί το υλικό από προσωπικές του εμπειρίες, έχοντας ο ίδιος μεγαλώσει κοινοβιακά.
Είσοδος από Καμπούρογλου, πόρτες ανοιχτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου