23.5.17

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Υπεράσπιση: «Απεταξάμην τον Πλωμαρίτη»

Στην προσφιλή τακτική της να μη χρεωθεί τίποτα από τα λεχθέντα και τα πεπραγμένα η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι το ντοκιμαντέρ «Cleaners» του σκηνοθέτη Κ. Γεωργούση απηχεί «προσωπικές απόψεις και αστεϊσμούς ενός από τους δεκάδες υποψηφίους του 2012 και όχι θέσεις της Χ.Α.».

Με τις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης στον μάρτυρα και σκηνοθέτη Κώστα Γεωργούση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η 156η δικάσιμος στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Οι ερωτήσεις στράφηκαν στο ντοκιμαντέρ «Cleaners» που ο Κ. Γεωργούσης ολοκλήρωσε το 2012 με «πρωταγωνιστές» χρυσαυγίτες, αμοντάριστα πλάνα του οποίου -όπως είπε ο ίδιος απαντώντας στον συνήγορο του Ν. Μιχαλολιάκου- έχουν δοθεί στις ανακρίτριες.

«Ο Μιχαλολιάκος είχε κάνει αναφορά σε επαρχιακό κανάλι ότι και με τους Εβραίους του BBC και με αυτόν τον κύριο (σ.σ. τον μάρτυρα) πρέπει να τελειώνουμε», κατέθεσε επίσης και αναφέρθηκε διεξοδικά σε εκείνα τα σημεία που αποτυπώνουν ξεκάθαρα την εικόνα της νεοναζιστικής οργάνωσης: αποθέωση της βίας, δηλώσεις περί μαχαιριών και πλήρη απαξίωση του Κοινοβουλίου από τους «πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ.

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ (Πηγή: JailGoldenDawn)

Στην ερώτηση της προέδρου προς την υπεράσπιση των χρυσαυγιτών: «Έχουμε γραπτό κείμενο από αμοντάριστα πλάνα που συνοδεύεται από dvd. Η θέση της Χ.Α. είναι ότι αυτό λήφθηκε με κρυφή κάμερα;», η απάντηση -διά στόματος Μιχαλόλια- ήταν στο πλαίσιο της συνηθισμένης προσπάθειας να μη χρεωθεί τίποτα από τα λεχθέντα και τα πεπραγμένα η ηγεσία:

«Η θέση της Χ.Α. είναι ότι είναι προσωπικές απόψεις και αστεϊσμοί ενός από τους δεκάδες υποψηφίους του 2012 και όχι θέσεις της Χ.Α. Θα φανεί από τις ερωτήσεις ότι στις πρώτες προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο είπε ότι έκανε βίντεο με τους απλούς ψηφοφόρους και μέλη, ότι δεν τον ενδιέφερε η ηγεσία. Ας έρθουν κατά την προβολή οι κ. Πλωμαρίτης και Βάθης να δώσουν διευκρινίσεις».

Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή Αθήνας Αλέξανδρο Πλωμαρίτη και τον χρυσαυγίτη Γιώργο Βάθη, οι οποίοι μαζί με τα άλλα στελέχη της Χ.Α. εμφανίζονται στο «The Cleaners» αφού ενθουσιάστηκαν με την ιδέα του ντοκιμαντέρ και κινηματογραφήθηκαν με την απόλυτη συναίνεσή τους.

Ο μάρτυρας μίλησε και για τη «μάχη του Αγ. Παντελεήμονα», όπου εφαρμόστηκε ένα μοντέλο βίας με διακηρυγμένη την πρόθεση να το «εφαρμόσουν» και αλλού.

Στη συνέχεια ξεδίπλωσε μέσα από τις δικές του εμπειρίες αλλά και τα λόγια των «πρωταγωνιστών», στη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας, τη δράση των ναζιστών.

* Η συνεδρίαση διεκόπη για την Παρασκευή 26 Μαΐου στον Κορυδαλλό.

«Ετσι στήθηκε το ρεπορτάζ με τις γριούλες» («Εφ.Συν.», 23/09/2013): Όταν η μητέρα του Αλ. Πλωμαρίτη πρωταγωνιστούσε στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τους αδύναμους που ζητούν προστασία από τη Χ.Α.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.