12.5.17

Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στο Ηράκλειο

Επίθεση από ομάδα ανδρών με ομοφοβικά κίνητρα καταγγέλλει πως δέχτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας νεαρός κομμωτής από το Ηράκλειο. Ο νεαρός κατήγγειλε πως του επιτέθηκαν, του έκλεψαν όλα του τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο ενώ του έκοψαν με μαχαίρι τα μαλλιά.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου ζητώντας να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο και μετέφερε την καταγγελία του αυτή σε κοινωνικά δίκτυα και οργανώσεις σχετικά με τα δικαιώματα της ταυτότητας του φύλου.
Το θύμα, σε κατάσταση σοκ, περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. «Τον έσυραν από τα μαλλιά, τον χτύπησαν σε όλο το σώμα με μπουνιές και κλωτσιές, του έκοψαν τα μαλλιά με μαχαίρι, καθώς τα είχε πιάσει κότσο, και του ζητούσαν επίμονα να τους κάνει στοματικό σεξ ενώ τον έβριζαν χυδαία με ομοφοβικές εκφράσεις», αναφέρεται στον ιστότοπο lesbian.gr, όπου δημοσιεύθηκε αρχικά η καταγγελία του.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, προχώρησε σε καταγγελία και στην αστυνομία και οι δράστες βρέθηκαν και πέρασαν διαδικασία αυτοφώρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία τα τρία από τα τέσσερα άτομα που τον χτύπησαν κρατούνται. 
Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο διευθυντής του Τμήματος Επιδομάτων της Πρόνοιας του Ηρακλείου, Αντώνης Πασπαλιάρης, επιβεβαιώνει πως ο νεαρός έφτασε στην υπηρεσία εμφανώς χτυπημένος στο μάτι, ζητώντας να κάνει χρήση του τηλεφώνου. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, δεν υπεβλήθη επίσημα καταγγελία στην Πρόνοια: «Ο νεαρός, ο οποίος είναι δικαιούχος επιδομάτων της υπηρεσίας μας, δεν έκανε κάποια επίσημη καταγγελία, την οποία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε αρμοδίως στον εισαγγελέα. Ζήτησε μόνο να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο, κάτι που φυσικά του επετράπη» αναφέρει ο κ. Πασπαλιάρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός πήγε κατόπιν στο νοσοκομείο, όπου του είπαν ότι πρέπει να κάνει επέμβαση στο μάτι για το αιμάτωμα που έχει δημιουργηθεί από το χτύπημα αλλά θα πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής, ενώ απευθυνόμενος σε ιδιώτη γιατρό τού ζήτησε 40 ευρώ για να πραγματοποιήσει την επέμβαση.  
Ο ίδιος κάνει έκκληση για βοήθεια. Είναι κομμωτής στο επάγγελμα αλλά ανασφάλιστος και σημειώνει ότι με το μάτι του σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να εργαστεί. 

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.