21.5.17

Έχτισε 25 σπίτια από πλαστικά μπουκάλια για πρόσφυγες!

27χρονος Lehbib Breica γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα κέντρο προσφύγων στην Αλγερία. Τον τελευταίο καιρό, όμως, χτίζει σπίτια για τον ευατό του και για τους άλλους από πλαστικά μπουκάλια! Τα σπίτια, μάλιστα, είναι ικανά να τους προστατεύσουν από τις άγριες καιρικές συνθήκες της ερήμου!


Οι πρόσφυγες καταλήγουν σε αυτούς τους καταυλισμούς της Αλγερίας τα τελευταία 40 χρόνια προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη βία του πολέμου στην Δυτική Σαχάρα. Όμως οι αμμοθύελλες καταστρέφουν τις σκηνές τους αφήνοντάς τους απροστάτευτους. Ο Βreica γεμίζει τα παλιά μπουκάλια με άμμο και τα στοιβάζει σαν τούβλα. Ο ίδιος έχει μεταπτυχιακό στην διαχείριση ενέργειας αφού συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η ιδέα σχηματίστηκε στο μυαλό του μετά από ένα σχετικό βίντεο που είχε δει όσο ήταν φοιτητής.  
Τα σπίτια αυτά προσφέρουν προστασία από το νερό πολύ καλύτερα από ότι οι τέντες και τα τούβλα από πηλό, ενώ το στρογγυλό τους σχήμα τα κάνει ανθεκτικά στις αμμοθύελλες. Το πρώτο σπίτι που έχτισε το έδωσε στη γιαγιά του, που είχε τραυματιστεί όταν την μετέφεραν σε ένα καταφύγιο κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας θύελλας. Μέχρι στιγμής έχει χτίσει 25 σπίτια, ενώ στον καταυλισμό τον αποκαλούν "ο τρελός με τα μπουκάλια"! 

Aπό tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.