5.4.17

Νέες επιθέσεις εναντίον μεταναστών στον Ασπρόπυργο


Καταγγελία για σειρά επιθέσεων σε βάρος μεταναστών στην περιοχή Γκοριτσά στον Ασπρόπυργο, έδωσαν στη δημοσιότητα η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η ΚΕΕΡΦΑ. Καταγγέλλουν εισβολές στα σπίτια των παθόντων και απειλές του τύπου «θα σας κάψουμε ζωντανούς».
Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Από τις 29 Μάρτη, ομάδα φασιστών προχώρησε σε οργανωμένες επιθέσεις κατά εργατών γης στη περιοχή Γκοριτσά Ασπροπύργου. Πρόκειται για σειρά ρατσιστικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από το περασμένο Αύγουστο και ξεπερνάνε τις σαράντα, με την Αστυνομία τότε να συλλαμβάνει τα θύματα και να αφήνονται ελεύθερα μόνο κατόπιν παρεμβάσεων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της ΚΕΕΡΦΑ.

1.Στις 29 Μάρτη την ώρα της δουλειάς στα χωράφια, ομάδα τριών ατόμων επιτέθηκε τραυματίζοντας ένα εργάτη. Παρενέβη το αφεντικό του και υπήρξε συμπλοκή. Έφτασε περιπολικό της Αστυνομίας το οποίο “κράτησε” τους τρεις φασίστες στο χωράφι, στο τόπο της επίθεσης, αλλά τους άφησε ελεύθερους αφού παρενέβησαν συγγενείς τους! Αυτή την τριάδα την γνωρίζουν ένας στους δύο εργάτες από τις προηγούμενες επιθέσεις. Μήπως δεν τους γνωρίζει ούτε τώρα η Αστυνομία; Το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας αναζήτησε αυτά τα στοιχεία;

2.Στις 2 Απρίλη ΟΙ ΙΔΙΟΙ εισέβαλαν στο σπίτι του Αμπντούλ Λατίφ και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Φώναζαν: “Φύγετε από τη χώρα μας. Αν σας ξαναδούμε εδώ θα σας κάψουμε ζωντανούς.” Το βράδυ βρέθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο και το πρωί η Αστυνομία του Ασπρόπυργου τον κράταγε σε ένα κελί βρόμικο, με τον ίδιο να κάνει εμετό. Τον κρατάνε ακόμη ενώ έχει καταθέσει χαρτιά για να πάρει άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους. Οι φασίστες αναζητήθηκαν άραγε;

3. Στις 3 Απρίλη ομάδα περίπου 15 φασιστοειδών εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμεναν τέσσερις εργάτες γης. Τους χτύπησαν άγρια με ξύλα στο κεφάλι και το πρόσωπο ενώ κάποιοι φώναζαν: “Αν δεν φύγετε για τη χώρα σας θα σας κάψουμε ζωντανούς. Θα έρθουμε ξανά”. Η Αστυνομία κράτησε τον Μοχάμεντ Αβζέλ!!!».

Οι φορείς που συνυπογράφουν την καταγγελία, συσχετίζουν ως προς τον πολιτικό χρόνο, τις επιθέσεις αυτές με την πρόσφατη επίθεση στο σπουδαστή στους Αμπελόκηπους, 
εκτιμώντας ότι πρόκειται για συνολική στρατηγική κλιμάκωσης της βίας και αναφέρουν:



«Οι Αντνάν Αβζέλ, Ζία Ουλ Χλακ και Μοχάμεντ Αβζέλ κατέθεσαν μήνυση. Όμως, η Αστυνομία σε μια περιοχή όπου έχουν αναφερθεί δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις μιας συγκεκριμένης ομάδας, δεν αναζητά το ρατσιστικό κίνητρο, ακόμη και όταν τα ίδια τα θύματα το καταγγέλλουν.

Όμως είναι πλέον αδιανόητο, η Αστυνομία να μην γνωρίζει αυτή την ομάδα. Γιατί τους αφήνει να επιτίθενται ξανά και ξανά ενώ η ίδια φροντίζει να συλλαμβάνει τα θύματα;

Έχουν διαλυθεί οι χρυσαυγίτικοι πυρήνες μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα;

Τα φασιστοειδή έχουν αποθρασυνθεί διότι η Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια για την απροκάλυπτα ρατσιστική δράση στην περιοχή. Στη πραγματικότητα εξελίσσεται οργανωμένο προγκρόμ κατά των εργατών γης στην περιοχή. Οι φασίστες μάλιστα έχουν απειλήσει εργοδότες με κάψιμο των σπιτιών αν δεν διώξουν τους τους εργάτες γης. Ανάλογες επιθέσεις είχαν γίνει στη περιοχή το 2012, με δεκάδες τραυματίες και σπίτια που είχαν καταστραφεί σε να πογκρόμ που οργάνωσε τότε η Χρυσή Αυγή. Φαίνεται ότι ενεργοποιούνται ξανά».

Tέλος διατυπώνουν τα αιτήματα: «Απαιτούμε να διαλυθεί το τάγμα εφόδου των φασιστοειδών στη Γκορτιτσά Ασπροπύργου και να πάνε φυλακή. Να αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο στις επιθέσεις. Να αφεθούν ελεύθεροι οι Αμπντούλ Λατίφ και Μοχάμεντ Αφζάαλ».


Από www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.