28.4.17

Συνελήφθησαν πρόσφυγες και αλληλέγγυοι σε κατάληψη της Λέσβου

Επιχείρηση της αστυνομίας σημειώθηκε σήμερα τo πρωί στη Λέσβο σε κατάληψη της No Border Kitchen. Ομάδες της ΟΠΚΕ εισέβαλαν σε παλιό βιομηχανικό κτίριο (πρώην ΣΤΕΠ) ιδιοκτησίας της ALPHA BANK όπου ομάδες αλληλέγγυων το είχαν μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Συνελήφθησαν 23 πρόσφυγες και μετανάστες, 15 υπήκοοι Ιράν, 4 υπήκοοι Αφγανιστάν, 3 υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Πακιστάν.
Επίσης, συνελήφθησαν 12 αλληλέγγυοι της συλλογικότητας «No Border», έξι Γερμανοί, δυο υπήκοοι ΗΠΑ, και από ένας υπήκοοι Αυστρίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε παρουσία εισαγγελέα μετά από υποβολή έγκλισης από την ιδιοκτήτρια του κτιρίου, τράπεζα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Κυνήγι μαγισσών από το δήμο

Στην κατασκευή σεναρίων υποκίνησης επιδόθηκε ο δήμος Λέσβου σε σημερινή του ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπαράσταση σε πρόσφυγες από ξένους εθελοντές την Τετάρτη 26 Απριλίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στον συμβολικό αποκλεισμό της πύλης.
Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «είναι πλέον πασιφανής η υποκίνηση της συγκεκριμένης ενέργειας, ενδεχομένως και άλλων από συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες ατόμων.
»Πρόκειται για άτομα και οργανώσεις που δεν συνεργάζονται με την Πολιτεία και δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Αντιθέτως, πυροδοτούν έκρυθμες καταστάσεις και επεισόδια με σκοπό μέσα από αυτά να αποκομίσουν οφέλη».
Ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιέται «τι επιδιώκουν και κυρίως γιατί, βάζοντας μπροστά πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργούν μέσα σε λίγη ώρα καταστάσεις φόβου και αναταραχής, χρησιμοποιώντας τους ως εξιλαστήρια θύματα».
Είναι βέβαια σαφέστατο ότι η κινητοποίηση έγινε μόνο και μόνο ως μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους. 
Βέβαια αν ο δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος έχει στοιχεία για «υποκίνηση» οφείλει να τα δώσει στη δημοσιότητα.  
Απλά, για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το πλοίο έφυγε στην ώρα του ενώ κανένα επεισόδιο δεν εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.