8.4.17

Χημικό ολοκαύτωμα – Θέλω να αναπνεύσω


Με σύνθημα «Χημικό ολοκαύτωμα – Θέλω να αναπνεύσω» γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά, επάνω σε κίτρινα μπαλόνια, πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο προσφύγων της Softex, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή αλληλέγγυων και εργαζομένων σε ΜΚΟ, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Αφορμή για την διαμαρτυρία, η νέα θηριωδία στην πόλη Χαν Σεϊχούν της Συρίας, μετά από επίθεση με χημικά αέρια, από την οποία υπήρξαν τουλάχιστον 72 νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ οι τραυματίες ήταν εκατοντάδες.
Πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, και διαμένουν σε «κέντρα φιλοξενίας» της Θεσσαλονίκης, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες, ένιωσαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για τα νέα θύματα στη Συρία. Σε έναν πόλεμο όπου χιλιάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, και εκατομμύρια άλλοι πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς.
Την ίδια ώρα οι μεγάλες δυνάμεις συνεχίζουν το γεωπολιτικό τους παιχνίδι, στις πλάτες λαών που ματώνουν, ξεριζώνονται και καταστρέφονται.

Aπό alterthess.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.