26.4.17

Διαβεβαιώσεις Μώραλη ανέβαλαν τη χρυσαυγίτικη συγκέντρωση στον Πειραιά

Μετά τη συνάντηση των βουλευτών Γ. Λαγού και Ν. Κούζηλου με τον δήμαρχο Πειραιά η Χρυσή Αυγή ανέβαλε την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της στο κέντρο του Πειραιά, την οποία είχε καλέσει υποστηρίζοντας ότι επίκειται δημιουργία hotspot, όπου θα μετεγκατασταθούν 6.000 μετανάστες.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Πειραιά επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση με τους βουλευτές της Χ.Α. και υποστηρίζοντας ότι ο Γιάννης Μώραλης τούς ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Πρόγραμμα «CITIGE: CITIzen and refuGEes» ουδεμία σχέση έχει με τη δημιουργία hotspot 6.000 ατόμων στον Πειραιά και τους παρέπεμψε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Ως εκ τούτου τους τόνισε ότι η σημερινή προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους δεν είχε εξ αρχής καμία βάση και ότι όλο αυτό προκλήθηκε από ανυπόστατα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.
Την ίδια ώρα η ναζιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι ανέβαλε τη συγκέντρωσή της αφού έλαβε γραπτές δεσμεύσεις από τον δήμαρχο.
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του για το θέμα ο δήμος έκανε λόγο «για ψευδή ανυπόστατα και ανυπόγραφα δημοσιεύματα (...) που στοχεύουν για δικούς τους σκοπούς στη δημιουργία κλίματος φόβου και αναταραχής στην πόλη και αυτό δεν θα περάσει».
Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά, όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση της Χ.Α.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.