1.4.17

Στο μετρό του Μεξικού υπάρχει μια θέση με ένα πέος «μόνο για άντρες» [ΒΙΝΤΕΟ]


Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν το ανδρικό κοινό απέναντι στην σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στο Μεξικό, όπου εννέα στις δέκα δηλώνουν ότι πέφτουν θύματα καθημερινά, η εκστρατεία #NoEsDeHombres, πραγματοποίησε δυο πειράματα. 

Το πρώτο λεγόταν «Seat Experiment» (μτφ.: το πείραμα της καρέκλας). Έτσι, σε συρμό του μετρό, δημιουργήθηκε μια θέση-καλούπι ανδρικού γυμνού σώματος η οποία εκτός των άλλον έφερε και ένα... πέος. Πάνω από την «ειδική» θέση μια πινακίδα αναφέρει «μόνο για άνδρες», ενώ στη θέση των ποδιών, πλάκα βιδωμένη στο πάτωμα γράφει: «Είναι δυσάρεστο να κάθεσαι εδώ κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σου, αλλά δεν συγκρίνεται διόλου με τη σεξουαλική βία που υφίστανται οι γυναίκες καθημερινά στη διάρκεια της διαδρομής τους». Ο σκοπός ήταν οι άντρες να νιώσουν αμήχανα ή και δυσάρεστα, ώστε να αντιληφθούν πως είναι για τις γυναίκες η παρενόχληση ενός εφαψία. 

Το δεύτερο πείραμα λεγόταν  το «Screen Experiment» (μτφ.: το πείραμα της οθόνης), άνδρες που περιμένουν το μετρό στις αποβάθρες είδαν τα οπίσθιά τους να προβάλλονται στις οθόνες τηλεόρασης του μετρό. Πολλές γυναίκες χαμογελούσαν όταν κάποιοι άνδρες κάλυπτανν τα οπίσθιά τους νιώθοντας άσχημα. «Εκατομμύρια γυναίκες το ζουν αυτό καθημερινά», ήταν το μήνυμα στο τέλος του βίντεο.




Η εκστρατεία προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από ορισμένους άνδρες στο YouTube και στο Twitter που νιώθουν ότι στιγματίζονται ως βιαστές και εγκληματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.