6.4.17

Πώς απαντούν οι Ολλανδοί στις ομοφοβικές επιθέσεις

H επίθεση σε γκέι ζευγάρι που σημειώθηκε σε δρόμο της ολλανδικής πόλης Άρνεμ καταδικάστηκε έντονα στη χώρα από κόμματα, φορείς και οργανώσεις.  Το ζεύγαρι δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών. Μάλιστα ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά.


Μιλώντας στη συνέχεια σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρόνι και ο Γιάσπερ είπαν ότι παρά το γεγονός ότι ζουν σε μια ανοικτή κοινωνία -η Ολλανδία νομιμοποίησε τους γκέι γάμους το 2001- δεν συνηθίζουν να εκδηλώνουν δημόσια τα αισθήματά τους, επειδή δεν θέλουν να φέρνουν κανέναν σε δύσκολη θέση.

«Νομίζαμε ότι περπατούσαμε μόνοι σε εκείνο το σημείο, λόγω και της ώρας» εξήγησαν.

Η κοινωνία δεν αρκέστηκε σε ανακοινώσεις καταδίκης από κόμματα και φορείς. Σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκε ένα διαφορετικό κύμα συμπαράστασης με άνδρες να κρατιούνται από το χέρι: Εργαζόμενοι, αθλητές, απλοί πολίτες έσπευσαν να ανεβάσουν τη δική τους φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Δημιουργήθηκαν και τα σχετικά hashtags: #handinhand και στα ολλανδικά #allemannenhandinhand.

Το παράδειγμα έδωσαν πρώτοι οι πολιτικοί. Δύο στελέχη του κόμματος D66 (το κόμμα συμμετέχει στις επαφές του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης) εμφανίστηκαν σε συνεδρίαση πιασμένοι από το χέρι.




Στη συνέχεια τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν αντίστοιχες φωτογραφίες.  Εδώ ένα ζευγάρι γιατρών που σώζει ανθρώπους σε αντικαρκινικό νοσοκομείο:






Ακόμα και στη μακρινή Νέα Υόρκη:

Men all over the world walking hand-in-hand in solidarity with our LBGT community.
More of this please. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.