27.4.17

Σιωπηρή διαμαρτυρία προσφύγων στο λιμάνι της Λέσβου


Καθιστική, σιωπηρή διαμαρτυρία έκαναν χθές περίπου 150 πρόσφυγες έξω από το λιμάνι της Λέσβου, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εγκλεισμού τους και δηλώνοντας παγιδευμένοι στο νησί. «Ξεφύγαμε από πολέμους και πολιτικές στοχοποιήσεις και ακόμα μας φέρονται σαν εγκληματίες» τόνιζαν στην ανακοίνωση τους. 

«Διαδηλώνουμε ειρηνικά σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης επειδή οι ευρωπαϊκές πολιτικές μας κρατάνες φυλακισμένους στο νησί της Λέσβου. Παρότι είμαστε στην Ελλάδα, ένα ψευδοσύνορο έχει υψωθεί μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών, παγιδεύοντας μας στο νησί επί μήνες. Δεν είμαστε ελεύθεροι να μετακινηθούμε από τη Λέσβο στην Αθήνα μέσω αυτού του λιμανιού, που είναι η κύρια σύνδεση της Λέσβου με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ξεφύγαμε από πολέμους και πολιτικές στοχοποιήσεις και ακόμα μας φέρονται σαν εγκληματίες», αναφέρεται στο φυλλάδιο ενημέρωσης (σε ελληνικά και αγγλικά).

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που στέκεται μαζί μας σήμερα και με αλληλεγγύη υποστηρίζει το δικαίωμα μας στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια στην Ευρώπη», προσθέτουν.
Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.