31.3.17

Yποπτος εάν δεν μιλάς δανέζικα...

Να καταγγέλλουν στις αρχές τις επιχειρήσεις ή τους εργαζόμενους που δεν μιλούν δανέζικα, διότι θα μπορούσαν να απασχολούν παράτυπους μετανάστες, καλεί τους πολίτες της Δανίας η υπουργός Ενσωμάτωσης της χώρας, Ίνγκερ Στόιμπεργκ, γνωστή για την αυστηρή στάση της κατά της μετανάστευσης.

Η σκληροπυρηνική υπουργός ορκίστηκε χθες βράδυ πως θα ενισχύσει τη μάχη για την καταπολέμηση του φαινομένου με αφορμή σε ρεπορτάζ του καναλιού TV2 με θέμα την απασχόληση των μεταναστών, οι οποίοι που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα.
Συγκεκριμένα, η ίδια κάλεσε τους Δανούς, «όταν βρίσκονται για παράδειγμα σε μια πιτσαρία και έχουν την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι παράξενο στην κουζίνα, διότι πηγαινοέρχονται από εκεί πολλοί άνθρωποι που δεν μιλάνε καθόλου δανέζικα, να επικοινωνούν οι ίδιοι με τις αρχές, διότι θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η αστυνομία μπορεί να πάει σε όλες τις κουζίνες της Δανίας».
Η παραπάνω «παρότρυνση» της Στόιμπεργκ προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία τάσσεται επίσης υπέρ της μάχης κατά της παράτυπης μετανάστευσης, όμως με άλλα μέσα.
Ο Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Νταν Γιόρενσεν δήλωσε σήμερα στο ίδιο κανάλι πως «αυτό δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος, ο κύριος και η κυρία Γιένσεν να κυκλοφορούν στη Δανία και να υποδύονται τους ντεντέκτιβ».
Με χλευαστική διάθεση χρήστες του διαδικτύου ειρωνεύτηκαν τις δηλώσεις της υπουργού κάνοντας αναρτήσεις στο Twitter με το χάσταγκ  #anmeldenpizzabager, όπου κατήγγειλαν την αγαπημένη τους πιτσαρία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Στόιμπεργκ προβαίνει σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Στα μέσα Μαρτίου δημοσίευσε στο Facebook την φωτογραφία της με μια τούρτα θέλοντας να εορτάσει την 50η τροποποίηση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση από την κυβέρνησή της.
Σύμφωνα με το TV2, «από τους 1.348 παράτυπους μετανάστες που συνέλαβε η αστυνομία της Δανίας το 2016, οι περισσότεροι ήταν Αφγανοί (11%), Νιγηριανοί (9%), Ιρακινοί (8%) και Σύροι (7%)».
Θυμίζουμε ότι πέρυσι το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε έναν νόμο-ντροπή, βάσει του οποίου οι αστυνομικοί ελέγχουν εν ψυχρώ τις αποσκευές των αιτούντων άσυλο, εκτιμούν την αξία όλων των πολύτιμων αντικειμένων τους και τα κατάσχουν επιτόπου.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.