1.3.17

Unicef: Θύματα σεξουαλικής βίας γυναίκες και παιδιά που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη


Σύμφωνα με έκθεση της Unicef, τα παιδιά και οι γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν από την Αφρική προς την Ευρώπη υφίστανται τακτικά σεξουαλική βία, εκμετάλλευση, κακοποίηση και κράτηση. Τα τρία τέταρτα των παιδιών που ρωτήθηκαν σε έρευνα, δήλωσαν πως είχαν βιώσει βια και σεξουαλική παρενόχληση.

Η έκθεση με τίτλο «Ένα θανάσιμο ταξίδι για τα παιδιά: Η διαδρομή της μετανάστευσης της Κεντρικής Μεσογείου», παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν ότι τα τρία τέταρτα των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο μιας έρευνας δήλωσαν ότι είχαν βιώσει βία, παρενόχληση ή επιθετική συμπεριφορά από ενήλικες σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ενώ σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες και παιδιά που ερωτήθηκαν ανέφεραν «σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης - συχνά κατ’ επανάληψη και σε πολλαπλές τοποθεσίες».

Παράλληλα, πρόσφατα δεδομένα σε μια έρευνα μεταξύ γυναικών και παιδιών μεταναστών στη Λιβύη στα τέλη του 2016 αποκαλύπτουν την έκταση της κακοποίησης κατά μήκος της διαδρομής της μετανάστευσης. Κατά το χρόνο της έρευνας, 256.000 μετανάστες καταγράφηκαν στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων 30.803 γυναικών και 23.102 παιδιών - το ένα τρίτο των οποίων ήταν ασυνόδευτα. Επισημαίνεται ότι οι πραγματικοί αριθμοί, πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότεροι.

Τα περισσότερα παιδιά και γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν πληρώσει λαθρεμπόρους στην αρχή του ταξιδιού τους, αφήνοντας πολλά γυναικόπαιδα με χρέος, με διακανονισμό «pay as you go» (πληρώνεις καθώς πηγαίνεις) και ευάλωτα σε κακοποίηση, απαγωγή και εμπορία.

Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.