27.3.17

Παραμπέμπεται στην δικαιοσύνη ο ακροδεξιός γυμνασιάρχης της Μυτιλήνης

Με απόφαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης παραπέμπεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης o καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλειος Μακρυπούλιας, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση για πράξεις τελεσθείσες στο διάστημα από Μάρτιο 2012 έως και 31 Ιανουαρίου 2017.

Στη σχετική δικογραφία που συντάχθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία εκείνα που αφορούν τις πράξεις και τις παραλείψεις του γυμνασιάρχη ως προς την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών από τον διαχειριστή της σχολικής καντίνας, τον οποίο ο γυμνασιάρχης έσπευσε να υπερασπιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί να ελέγξει τις σχετικές καταγγελίες και τα ακλόνητα στοιχεία που είχαν τεθεί υπόψη του από τους γονείς των ανήλικων θυμάτων.
Ο Βασίλης Μακρυπούλιας άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα όταν πρόβαλε σε σχολική εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου βίντεο στο οποίο χαρακτηρίζεται «μύθος» η ύπαρξη νεκρών στα επεισόδια της εξέγερσης του 1973, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υπηρεσιακές ΕΔΕ για ρατσιστικά άρθρα εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου. Αρθρα που δημοσιεύτηκαν σε blog αναρτημένο στο εσωτερικό δίκτυο του υπουργείου Παιδείας.
Το περιεχόμενό τους οδήγησε τις δικαστικές αρχές να διεξαγάγουν εις βάρος του και ακόμα μία έρευνα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους ή βίας τελούμενη μέσω διαδικτύου.
Μια τέταρτη υπηρεσιακή ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, πάλι για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης. Ειδικότερα για την τελευταία, πάντως, εκπαιδευτικοί στη Λέσβο εκφράζουν ανησυχίες για τη στάση των αρμοδίων, μια και αυτοί το μόνο που έκαναν ήταν να πάνε στο σχολείο θέτοντας στους υφιστάμενους καθηγητές του Β. Μακρυπούλια το ερώτημα αν διαπίστωσαν κάποια αναστάτωση στη σχολική ζωή από τα γεγονότα με τον διαχειριστή της καντίνας, εκμαιεύοντας ουσιαστικά την αρνητική απάντηση του συλλόγου καθηγητών του σχολείου σε συνέλευσή του.
Παράλληλα όμως εκκρεμεί και μία ακόμη προανάκριση για ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Συγκεκριμένα ο κ. Μακρυπούλιας φέρεται σε σχετική κατάθεση να αρνείται τη διαχείριση του σχετικού ναζιστικού blog που διατηρεί και αργότερα σε δίκη να την αναγνωρίζει.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.